Botoks maskesi ince kırışıklıkları dolduruyor! Mimikleriniz kımıldamıyor, 10 yaş gençleşeceksiniz

Keten tohumu maskesi mimiklere direkt müdahale ediyor. Bu maske botoks etki yapıyor. Peki keten tohumu maskesi ne işe yarar?

Keten tohumu içerisinde jel var. Bu jel cildi terapi ediyor. Keten tohumu maskesi ciltte bekletiliyor. İşte detaylar...

İŞTE SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLAN DOĞAL BOTOKS MASKESİ

Videoları ve söz konusu maskeyi en çekici yapan detay ise su ve keten tohumundan oluşan yalnızca iki malzemeden yapılıyor olması. Özellikle yaşlanma karşıtı tedavilerin ve hatta botoks tarzı uygulamaların ne denli pahalı olduğu düşünüldüğünde pek çok kullanıcı için cazip bir seçenek gibi göründü.

The Sun'da yer alan haberde; Eliza Loukou bu maskeyi denemeye karar verdi ve sonuçları aktardı.

EVDE YAPILAN DOĞAL BOTOKS MASKESİ NEDİR?

Bilindiği üzere keten tohumu, lif, omega-3 yağ asitleri ve diğer vitamin ve minerallerle dolu küçük kahverengi tohumlar. Genellikle sindirimi iyileştirmek ve kabızlığı gidermek için kullanılırlar, ancak araştırmalar aynı zamanda bunları tüketmenin kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabileceğini de öne sürüyor. Artık keten tohumlarının cilt ve saç sağlığına olan faydaları da öne sürülüyor. Maskeyi yapmak için, yarım bardak keten tohumu iki bardak suyla, koyu, jel benzeri bir karışım oluşana kadar karıştırılıyor. Ancak soğuk mu yoksa sıcak su mu kullanmanız gerektiği ya da tohumları ve suyu birlikte kaynatmanız gerektiği konusunda bazı tartışmalar var.

Dr. Sach Mohan ise Sun Health'e şunları söyledi: "Keten tohumları sıcak suya batırıldığında potansiyel olarak çeşitli aktif bileşenler açığa çıkarabilir." Cilt uzmanı, bunların arasında "nemlendirici ve antiinflamatuar özellikleriyle bilinen, esas olarak alfa-linolenik asit olarak adlandırılan omega-3 yağ asitlerini içerdiğini söyledi. Doktor, "Cildin bariyer fonksiyonunun korunmasına yardımcı oluyorlar ve tahriş olmuş cildi rahatlatabiliyorlar." dedi. Keten tohumu ayrıca lignan adı verilen bir tür fitoöstrojen açısından da zengin. Dr. Mohan, "Lignanlar, antioksidan özellikleriyle serbest radikallerle mücadeleye yardımcı olarak genç bir cilt görünümüne katkıda bulunur" dedi. Son olarak cilt uzmanı, tohumların su ile karıştırıldığında açığa çıkardığı viskoz çözeltinin cildinizde "nemlendirme ve sakinleştirici etki sağlayan" koruyucu bir tabaka oluşturabildiğini söyledi.

MASKE BOTOKSLA AYNI ETKİYİ GÖSTEREBİLİR Mİ?

Görünüşe göre bu sosyal medyada ünlü olan maske cildinize iyi şeyler yapabilir ama gerçekten botoks gibi bir işe yarıyor mu?

Dr. Mohan Sun Health'e "Yaygın bir yanlış kanıya değinmek çok önemli" dedi ve "Keten tohumu botoksun alternatifi değil." diye ekledi. Doktor, "Botox, keten tohumlarının kopyalayamadığı bir işlev olan kırışıklıkların görünümünü azaltmak için kasları geçici olarak felç ederek çalışır" dedi.

Keten tohumlarının enjekte edilebilir tedavinin yüz dondurucu etkilerini tam olarak yakalayamamasının birkaç nedeni vardır. Dr. Mohan, yeni başlayanlar için "keten tohumlarının Botoks gibi kas kontraktürünü engelleyebilecek herhangi bir bileşen içermediğini" söyledi. Cilt uzmanına göre ayrıca "cilde nüfuz etme sınırlamaları" da var. "Keten tohumundaki aktif maddeler öncelikle cildin yüzeyinde veya cildin üst katmanlarında çalışır." diyen Dr. Mohan, "Kaslara ulaşacak kadar derine nüfuz etme yetenekleri yok" diye devam etti.

Tohumlar cildinize "görünümünü ve sağlığını iyileştirerek" bir doz besinsel fayda sağlayabilirken, cilt uzmanı bunların "Botoks ile görülen kırışıklık azaltıcı etkiler için gerekli olan nöromüsküler sistemle etkileşime girmediklerini" söyledi. "Keten tohumu, cildi stabilize edecek, koruyacak ve nüfuz edecek bileşenlerle formüle edilirse, besleyici özellikleri nedeniyle cilt bakımı rejimlerine güvenli ve doğal bir katkı olabilirken, Botoks gibi tedavilerin yerine geçmemelidir" diye tamamladı.

Eliza, Dr. Mohan'ın keten tohumu maskeleri hakkında söylediklerini duyduktan sonra beklentilerinin biraz azaldığından ancak soğuk havalarda kavrulmuş cildinin maskeden çok ihtiyaç duyulan nemi alacağından hala umutlu olduğundan bahsetti. Bir torba öğütülmemiş keten tohumu satın aldığını söyleyen Eliza, düşük bir maliyetle işe başladığını anlattı.

Maskeyi yapmak için yarım bardak keten tohumunu bir kavanoza döktü ve üzerine taze kaynamış su döküp 30 saniye karıştırdı. Daha sonra, maskeyi denemeden önce karışımın koyulaşması için yaklaşık 24 saat buzdolabında bekletti. Videolarda karışımın kalın ve jöle benzeri bir görünümde olduğunu ancak kendi yaptığı karışımın bir gün sonra akıcı ve suya çok benzediğini gördüğünü söyledi.

Yine de maskeyi denemeye karar verdi ve maskeyi yüzüne sürdü. Karışım çok ince olduğu için cildine su ya da çok ince bir serum yürüyormuş gibi hissettiğini ve yüzünün ıslak olduğunu söyledi. Birkaç dakika sonra alnında, çenesinde ve boynunda bir miktar gerginlik hissettiğini ancak kaşlarını çatma testi yaptığında alnında hala çizgilerin belirdiğini söyledi. 15 dakika sonra alnını ve boynunu daha gergin hissettiğini aktardı. 30 dakika sonra yüz hareketlerinin ve ifadesinin biraz kısıtlandığını, 1 saat sonra maskeyi yıkamaya gittiğinde ise ağzının çevresinde bazı kuru görünen lekeler fark ettiğini söyledi. Fakat suyla yıkarken cildini yumuşacık hissettiğini ve bu nedenle de cildinin ihtiyaç duyduğu nem takviyesini aldığını düşünüp umutlu hissettiğini ifade etti. Fakat Eliza, kendi cilt bakımını uyguladıktan sonra elmacık kemiklerinde ve çenesinde hafif bir kaşıntılı yanma hissettiğini ve bunun giderek yoğunlaştığını ekledi. Bir süre sonra da yüzünün kırmızı göründüğünü söyledi. Yatağa girdiğinde cildini çok kuru hissettiği için süper kalın bir nemlendirici sürdüğünü belirtti.

Yaptığı karışımın kalan kısmını iki gün daha bekletti. Bu kez karışımın biraz daha kalın göründüğünü, tülbentle yapışkan karışımı keten tohumlarından ayırdığını söyledi. Geriye kalan jelin açık kahverengi bir rengi olduğu ve cildinde rahatlatıcı bir his uyandırdığını söyledi. 5. dakikada şakaklarının çevresinde biraz gerginlik hissettiğini, 15. dakikada yüzünün hareketsiz kaldığını söyledi. Yarım saat içinde ise yüzünün çok kuru ve gergin olduğunu, hareket ettirmeye çalıştığında ise kaşındığını anlattı. Konuştuğu için maskenin ağzının etrafından soyulmaya başladığını söyleyen Eliza, maskeyi bir saat sonra yıkadığını belirtti.

Yüzünün gergin olduğunu aktaran Eliza, maskenin yıkanmasının da zaman aldığını belirtti. Sonunda cildinin yumuşak olduğunu ve ilk denemesinden çok daha az kuru ve kaşıntılı olduğunu söyledi. Ardından cilt bakım rutinini yapan Eliza, cildinin oldukça parlak göründüğünü itiraf etti. Eliza, bunun doğal bir botoks olduğuna ikna olmadığını ve cildinde gözle görülür bir değişiklik görmek için maskeyi sürekli tekrardan uygulaması gerekeceğinden şüphelendiğini söyledi. Maskeyi tekrar yapmak konusunda emin olmadığını belirtti.

Her ne olursa olsun bu tarz denemeleri, alerjik reaksiyon ya da benzeri bir sorunla karşılaşmamak adına doktorunuza danışmadan yapmamanızda yarar var. Özellikle beklenmeyen bir etki gördüğünüzde de mutlaka doktorunuza gitmelisiniz.