Nur Sena Sarıtaş
Pleskavitsa kaşar ve etin muhteşem birleşiminden yapılır. Kuru ekmek içiyle lezzetine lezzet katan Boşnak köftesini tarifini sizler için derledik. İşte detaylar...
Pleskavitsa köftesi bol sebze malzemeleri ile yapılabiliyor.
Pleskavitsa için malzemeler
500 g köftelik dana kıyma
100 g kuru et
100 g kaşar peyniri
1 adet yumurta
100 g kadar ekmek içi
2 adet kuru soğan (rendelenmiş)
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
Kimyon
Nane
Servis için;
Çarliston biber, domates
Yapılışı
Pleskavitsa için;
Kıymaya rendelenmiş kuru soğanı, ekmek içini, yumurtayı, tuz, karabiber, kimyon ve naneyi ekleyip yoğurun.
Harç elinize yapışmayana dek yoğurun ve iri toplar halinde parçalara ayırın.
Top haline getirilen malzemeleri yassı bir şekilde açın. Üzerine kaşar peyniri ve kuru et koyun.
Aynı şekilde açılmış başka bir parçayı üzerine kapatın.
Düz bir tencere kapağı yardımıyla, eti kapak büyüklüğünde açın.
Izgara tavasında mühürleyip 15 dk fırınlayın. Biber ve domatesle servis edin.