Boşnakların en sevilen favori Ramazan köftesi! Pleskavitsa nasıl yapılır?

Boşnakların meşhur köftesi Pleskavitsanın tadına bir kez bakan lezzetini unutmuyor. Peki Pleskavitsa nasıl yapılır? Bu sıra dışı köftenin içine hangi malzemeler girer? İşte yanıtı...

Nur Sena Sarıtaş

Pleskavitsa kaşar ve etin muhteşem birleşiminden yapılır. Kuru ekmek içiyle lezzetine lezzet katan Boşnak köftesini tarifini sizler için derledik. İşte detaylar...

Pleskavitsa köftesi bol sebze malzemeleri ile yapılabiliyor.

Pleskavitsa için malzemeler

500 g köftelik dana kıyma

100 g kuru et

100 g kaşar peyniri

1 adet yumurta

100 g kadar ekmek içi

2 adet kuru soğan (rendelenmiş)

Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Kimyon

Nane

Servis için;

Çarliston biber, domates

Yapılışı

Pleskavitsa için;

Kıymaya rendelenmiş kuru soğanı, ekmek içini, yumurtayı, tuz, karabiber, kimyon ve naneyi ekleyip yoğurun.

Harç elinize yapışmayana dek yoğurun ve iri toplar halinde parçalara ayırın.

Top haline getirilen malzemeleri yassı bir şekilde açın. Üzerine kaşar peyniri ve kuru et koyun.

Aynı şekilde açılmış başka bir parçayı üzerine kapatın.

Düz bir tencere kapağı yardımıyla, eti kapak büyüklüğünde açın.

Izgara tavasında mühürleyip 15 dk fırınlayın. Biber ve domatesle servis edin.