Börülce yemeği nasıl yapılır? MasterChef Zeytinyağlı Taze Börülce tarifi, malzemeleri nelerdir?

Ekranların sevilen yemek yarışması programı MasterChef Türkiye'de dün akşam yedi bölgeden yedi yemek yapıldı. Yarışmacılar en iyi yemekleri yapmak için kıyasıya mücadele edecekler. Bu yemekler arasında börülce yemeği de yer alıyor. Peki, Börülce yemeği nasıl yapılır? MasterChef Zeytinyağlı Taze Börülce tarifi, malzemeleri nelerdir? İşte zeytinyağlı taze börülce yapılışı...

MasterChef Türkiye'de dün akşam yedi bölgeden yedi yemek yapıldı. Bu yemekler arasında zeytinyağlı taze börülce yemeği de yer alıyor. Tüm MasterChef takipçileri Börülce yemeği nasıl yapılır? MasterChef Zeytinyağlı Taze Börülce tarifi, malzemeleri nelerdir? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar. İşte en lezzetli börülce yemeği tarifi sizlerle...

TAZE BÖRÜLCE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 kg taze börülce

4 adet domates

3 diş sarımsak

1 soğan

1 küp şeker

Karabiber

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı su

BÖRÜLCE YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle börülcelerimizi temizleyip ayıklıyoruz. Tencerenizin en altına soğanlarınızı yemeklik doğrayıp yerleştiriyoruz ve börülcelerimizi ekliyoruz.

Domateslerimizin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Sarımsaklarımızı ve şekerimizi koyduktan sonra yarım çay bardağı zeytinyağımızı ekliyoruz.

Diğer yarısını piştikten sonra ekliyoruz, hem daha parlak hem de lezzet açısından daha güzel oluyor. Karabiberimizi de koyup suyumuzu ekliyoruz, sonra pişirmeye alıyoruz.

Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz afiyet olsun.