Börek gibi omlet! Kahvaltıda krepleri unutturacak tarif

Hafta sonu kahvaltısında kreplerden ve klasik omletlerden sıkıldıysanız size İspanyol usulü patatesli omlet tarifi hazırladık. Evde patates ve yumurta varsa nefis bir kahvaltılık hazırlayabilirsiniz. İşte iştah kabartan lezzetin tarifi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

En güzel kahvaltılar pazar günü hazırlanır ve omletler, krepler sofranın olmazsa olmazıdır. Fakat bazıları farklı tariflerin müptelasıdır. Tam olarak öyle olanlar için İspanyol usulü patatesli omlet tarifi hazırladık. 15 dakikada hazır olan omlet tarif defterinizin favorisi olabilir.

MALZEMELER

6 adet yumurta

Yuvarlak dilimler halinde kesilmiş 2 patates

Zeytin yağı

1 adet ince dilimlenmiş soğan

Süslemek için ince kıyılmış maydanoz

Tuz

TARİFİ

Bir kapta yumurtaları çok az tuzla çırpın; bir kenara koyun. Büyük bir kapta patatesleri yarım çay kaşığından az tuzla karıştırın.

Yapışmaz tavada yağı orta ateşte ısıtın. Patatesleri ekleyin; 10 ila 12 dakika veya yumuşayana kadar fakat parçalanmayacak şekilde ara sıra hafifçe çevirerek pişirin. Delikli kaşıkla patatesleri tekrar büyük kaseye aktarın.

Tavaya soğan ekleyin; ara sıra karıştırarak 12 dakika veya iyice yumuşayana kadar pişirin. Kepçeyle soğanı patatesli kaseye aktarın. Patates-soğan karışımı hafifçe soğuduğunda, iyice birleşene kadar yumurtaları yavaşça karıştırın.

2 çay kaşığı hariç tüm yağı tavadan boşaltın. (yağı başka bir kullanım için ayırın)

Tavayı orta-yüksek ateşte 1 dakika ısıtın. Yumurta-patates karışımını tavaya eşit bir tabaka halinde yayarak ekleyin; ısıyı orta seviyeye düşürün. 7 dakika veya yumurtalar çoğunlukla sertleşene ve kenarları kızarana kadar pişirin.

Kenarları lastik spatula ile gevşetin. Tavayı ocaktan alın ve büyük bir tabak örtün.

Plakayı ve tavayı bir arada tutarak dikkatlice ters çevirin. Omleti tekrar tavaya kaydırın. Orta ateşte 3 dakika veya alt kısmı ve ortası ayarlanana kadar pişirin. Maydanozla süsleyerek ılık veya oda sıcaklığında servis yapın. Nefis patatestli ve yumurtalı kahvaltılığınız hazır.

Kahvecilere kötü haber! Yan etkisi ansızın ortaya çıkıyor! Bana bir şey olmaz diyenler yakalanıyor