Türk kahvesi tüketen pek çok insan, öncelikle köpüğünü kontrol edebiliyor. Zira her pişirilen kahvede eşit derecede köpük olmuyor. Çünkü pişirme esnasında kullanılan bazı yöntemler, Türk kahvesinin adeta köpükten geçilmemesine yardımcı olabiliyor.
Bol köpüklü Türk kahvesi tarifi Türkiye'deki birçok insan tarafından araştırılıyor. Çünkü her Türk kahvesinde aynı derecede köpük görmek mümkün olmuyor. Bu nedenle bol köpüklü Türk kahvesi tarifi pek çok insan tarafından merak ediliyor.
Öte yandan bol köpüklü Türk kahvesi tarifinin sırrı adeta ortaya çıktı. Çünkü bazı noktalara dikkat edildiğinde, köpüklü olması sağlanabiliyor. Nitekim söz konusu noktalardan birkaçı aşağıda yer alıyor.
- Kahvenin bol köpüklü olması için ısı kontrolü olan ve ısıyı doğru şekilde ileten bir cezvede pişirilmesi tavsiye ediliyor. Zira bu şekilde pişirildiğinde, lezzetli ve bol köpüklü bir kahve elde etmek mümkün olabiliyor.
- Kahvenin lezzetli ve köpüklü olması için ince çekilmiş olmasına dikkat edilmesi tavsiye ediliyor.
- Türk kahvesi hazırlanırken ilave edilen suyun oda sıcaklığında olması öneriliyor.