Boğazına balık kılçığı takılanlar dikkat! İşte çıkartmanın pratik çözümleri

Balık birçok insan tarafından sağlıklı olmasının yanı sıra lezzetli olduğu için de tüketilebiliyor. Ancak balık tüketecek pek çok insanın çekincesi kılçık olabiliyor. Çünkü boğazda kalan kılçık, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Öte yandan ciddi olmayan durumlarda kolay bir şekilde çıkartılabiliyor. İşte detaylar…

Balık tüketimi birçok uzman tarafından önerilebiliyor. Nitekim balık, lezzetli olmasının yanı sıra sağlıklı olarak da ön plana çıkabiliyor. Öte yandan balıktaki kılçık pek çok insanı endişelendirebiliyor. Çünkü boğaza takıldığında yumru hissinin oluşmasına sebep olabiliyor. Ayrıca ciddi durumlarda, tükürükte kan ve yutkunmakta zorluk gibi rahatsızlıklar oluşturabiliyor.

BOĞAZINA BALIK KILÇIĞI TAKILANLAR DİKKAT

Balık tüketen birçok insan kılçığından endişe duyabiliyor. Çünkü boğaza takılan kılçık güvenli bir şekilde çıkartılamadığında ciddi sağlık problemleri oluşturabilir. Bu nedenle böyle bir durumda mutlaka uzman bir doktora başvurulması gerekir. Ancak ciddi olmayan durumlarda kılçığı kolayca çıkartmak mümkün olabiliyor.

Ciddi olmayan durumlarda boğazda kalan kılçık bazı pratik yöntemlerle çıkartılabiliyor. Bu nedenle boğazına balık kılçığı takılanların söz konusu pratik çözümlere dikkat etmeleri tavsiye ediliyor. Ayrıca pratik yöntemlerden ikisi aşağıda yer alıyor.

Islatılmış Ekmek Yöntemi: Süt ile ıslatılan bir parça ekmek, boğaza takılan kılçığı çıkartabilir. Bu yöntemde bir parça ekmek sütle ıslatılır. Ardından bütün şekilde yutulacak biçimde küçük bir top şekline getirilir. Devamında yutulur. Böylece yutulan ekmek kılçığa yapışarak mideye itebilir.

Muz Yöntemi: Balığın kılçığı boğaza takıldıysa, muz tüketerek pratik bir şekilde çıkartılabilir. Muzdaki yumuşak doku çiğnenerek yutulduğunda balık kılçığını mideye itebilir. Böylece mide asidi tarafından çözülebilir.

Dikkat: Ciddi olmayan durumlarda balık kılçığı yukarıdaki yöntemlerle çıkartılabilir. Ancak kılçık zarar veriyorsa ve büyükse, mutlaka uzman bir doktora başvurulması gerekir.