Boğaza takılan kılçık kolayca çıkıyor! Meğer çözümü bu kadar basitmiş

Balık birçok insan tarafından hem lezzetli hem de sağlıklı olduğu düşüncesi ile tüketiliyor. Ancak balık tüketen pek çok insan kılçıktan endişe duyabiliyor. Çünkü boğazda kalan kılçık, ciddi sağlık problemlerine sebep olabilir. Öte yandan ciddi olmayan durumlarda kılçığı çıkartmanın basit bir yolu bulunuyor. İşte detaylar…

Balık, Türkiye'deki pek çok insan tarafından tüketiliyor. Çünkü lezzetli olmasının yanı sıra sağlık açısından faydalı olarak ön plana çıkabiliyor.

Ancak balık tüketen birçok insan, kılçıktan endişe duyabiliyor. Zira boğazda kalan kılçık bazı sağlık problemlerinin ortaya çıkmasına sebep olabilir. Bu noktada; nefes almakta güçlük, tükürükte kan ve yutkunmakta güçlük gibi zorluklar ortaya çıkabilir. Ayrıca müdahale edilmediğinde ciddi sağlık problemleri oluşturabilir. Bu nedenle ciddi durumlarda uzman bir doktora başvurulması gerekir.

BOĞAZDA KILÇIK KALDIYSA NE YAPILMALI?

Boğazda kalan kılçık bazı durumlarda kolayca çıkartılabiliyor. Eğer ciddi bir sağlık problemi teşkil etmiyorsa, bir yöntem bu noktada meğer çözümü bu kadar basitmiş bile dedirtebiliyor.

Söz konusu yöntem, muz ile gerçekleşiyor. İşte uygulanışı;

Boğazdan rahatça geçecek büyüklükte bir muz kopartılır ve iyice çiğnenir.

Ardından yutulur.

Muzdaki yumuşak doku çiğnenerek yutulduğunda balık kılçığını mideye itebilir.

Bunun sonucunda da mide asidi tarafından çözülebilir.

Bu işlemin sonucunda kılçığın kolayca çıktığı görülebilir.