Boğaz kaşıntısı ve yutkunma zorluğuyla ortaya çıkıyor! Çocuklardaki yeni virüs

Çocuklarda son dönemlerde sık sık görülen boğaz kaşıntısı ve yutkunma zorluğuyla başlayan belirtiler yeni bir salgına neden oldu. Ortaya çıkan virüs ve çocuklardaki etkileri hakkında merak edilenleri araştırdık. Peki beta virüsü nedir? Beta virüsü belirtileri nelerdir? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

RNA yapısında bakteriye daha çok benzeyen BETA virüsü, çocuklarda salgına neden oldu. Çok hızlı yayılan bu virüs, bağışıklık sistemini düşürür. 4 ve 16 yaşları arasındaki çocuklarda son günlerde salgına dönen BETA virüsü, ikinci günden sonra şiddetlenir.

Erken müdahale edilmediğinde çocuklarda kalıcı solunum hastalıklarına neden olur. Bu durumun yaşanmaması için belirtiler gözlemlenir gözlemlenmez tedaviye başlanılmalı.

ÇOCUKLARDA BETA VİRÜSÜ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Yutkunmada zorlanacak kadar boğaz borusunda şişme ve kızarma meydana gelir.

Kulak ve boğaz borusu arasında kulak kaşıntısı ve ağrılar artar.

Mide sıvısında yaşanan dengesizlik kusma ve bulantılara neden olur.

Vücut derisinde başlayan kaşıntı virüsün şiddetinin artığının göstergesidir.

ÇOCUKLARDA BETA VİRÜSÜ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Virüs tedavisinde en güçlü olan penisilin ilaçlardır. Virüsün vücuttaki etkinliği azaltılır. Bununla beraber antibiyotikte tavsiye edilir. Ancak en sık olanı uzmanlar çocukların beslenme ve hijyen düzenlerinin olması gerektiğini vurgular.

Çocuklara düzenli olarak sarımsak ve soğan verilmeli. Ancak antibiyotik haplardan bir saat önce ya da sonrasında verilmesi daha uygundur. Öte yandan maske kullanımı oldukça önemlidir. BETA virüsü çok hızlı yayılır. Etkileri de bir o kadar fazladır.

Şizofren ve otizm arasındaki bağlantı tüyleri diken diken etti! Gizli genler ortaya çıktı