Boğaz ağrısı ilerlemeden bitiyor! Tarçın da eklendiğinde öksürük ilacı oluyor

Bazı kış içecekleri öksürük ve boğaz ağrısına ilaç oluyor. Bu içeceklere tarçın eklendiğinde hastalıklara karşı vücut daha da dirençli hale geliyor. Çünkü içerisinde protein, yağ, A ve C vitamini, kalsiyum, fosfor ve potasyum gibi önemli vitaminler var. İşte boğaz ağrısını ve öksürüğü ilerlemeden durduran içecek...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kış içeceği denilince akla ilk gelen salep oluyor. Salep aslında sadece bir kış içeceği değil ilaç niteliğinde bir içecek. Çünkü salep boğaz ağrısı ve öksürük gibi birçok hastalığın şifası. Uzmanlar, salebi haftada iki kez tüketmeyi öneriyor.

SALEBİN FAYDALARI

Salep bağışıklığı güçlendirir

Boğazı yumuşatır, tahriş olmasını önler

Akciğere faydalıdır

Salep içerisinde nişasta, şeker, glukomanna gibi karbonhidratlar, protein, yağ, A ve C vitamini, kalsiyum, fosfor ve potasyum içermektedir.

Salebin içerisindeki yumuşak kıvam müsilaj etkisinden gelir. Bu sayede bağırsak hareketlerini artırır, tokluk sağlar, boğazı yumuşatır, öksürüğü azaltır ve hazımsızlığa iyi gelir.

Her besin gibi fazla miktarda tüketildiğinde kaşıntı, alerji gibi durumlar görülebilir.

SALEP NASIL İÇİLMELİ?

Uzmanlar hazır satılan paketler yerine aktardan toz salep satın almayı öneriyor. Salep 1 litre süte 1 tatlı kaşığı kadar koyulup, içerisine de istenilen ölçüde şeker ilave edilerek hazırlanabilir. Ara öğünlerde 1 fincan ya da haftada 1-2 kez kullanılmasını tavsiye ediliyor.

SALEP ÜZERİNE TARÇIN EKLEMENİN FAYDASI

Salep üzerine tarçın ve zencefil eklemek kan şekerini düzenliyor.

Salep içine zencefil de ilave ederek bağışıklık sistemini güçlendirebilirsiniz.