Boğaz ağrısı için limonu böyle tüketin! C vitamini vücuda böyle dağılıyor

Bir sıcak bir soğuk havalar boğaz ağrısını tetikliyor. Boğaz ağrısı için ilaç kullanmak istemeyenler doğal ev ilaçlarının favorisi olan limonu tüketiyor. Bunun yanında bal ve nane de boğaz ağrısına iyi geliyor. Fakat onların da tüketme şekli önemli. İşte C vitamini deposu olan limonun kullanımı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Boğaz ağrısının belirtileri arasında öksürük, boğazda tahriş, kaşınma hissi, konuşma güçlüğü, gıcık yer alır. Boğaz ağrısına iyi gelen birçok doğal ürün var. Fakat bunlar arasında en bilineni limon. Peki, limon boğaz ağrısı için nasıl tüketilir?

Limon

Limon suyu boğazınızdaki ağrıyı etkili bir şekilde iyileştirir. Aynı zamanda enerjide bir artış sağlayabilir. Bağışıklığın güçlendirilmesine yardımcı olur ve büyük miktarda C vitamini sağlar.

Limonlu su hazırlamak için, sıcak (veya kaynar) suya bir limon sıkın ve isterseniz şeker ekleyin. Suyu sıcakken için. Yapımı çok hızlıdır ve birçok faydası vardır.

İpucu: Yüksek şeker probleminiz varsa şeker kullanmayın.

Nane suyu

Genellikle naneyi yemeklerimizde lezzeti arttırmak için kullanırız, ancak aynı zamanda boğaz ağrısını ve soğuk algınlığını iyileştirmek için de kullanılabilir. Ayrıca bakteriyel enfeksiyonlarla mücadelede de yardımcı olurlar.

Hazırlamak için öncelikle bir bardak su alın, üzerine nane yapraklarını ekleyin ve kaynatın. Haşlandıktan sonra sıcak suyunu içerek yapraklarını da çiğneyebilirsiniz.

İpucu: Kaynayan suya nane yapraklarını eklediğinizde tercihinize göre tuz veya şeker de ekleyebilirsiniz.

Ballı su

Balı, boğaz ağrıları için kullanılan en eski bileşenlerden biridir ve çok etkili bir iş yapar. Bal vücuda çeşitli şekillerde yardımcı olan bileşenlerden biridir.

Bir bardak sıcak suya iki kaşık bal ekleyince karıştırın ve içirin. İki kaşık balı suya karıştırmadan doğrudan da alabilirsiniz.

İpucu: Diyabetik hastalar bal almadan önce bir doktora danışmalı veya boğaz ağrısı için başka bir ev yapımı ilacı tercih etmelidir.