Boğaz ağrısı için 5 etkili ev ilacı! 1 fincanı bile boğazı hemen yumuşatıyor

Boğaz ağrısı kışın en çok şikâyet edilen sağlık sorunlarının başında geliyor. Öksürük de buna eşlik ettiğinde durum daha da vahim oluyor. Boğaz ağrısına ilaç almak istemeyenler için 5 etkili ev ilacını bir araya getirdik. Ev ilacı dediğimiz içeceklerin 1 fincanı bile boğazı yumuşatabilir. İşte kışın boğaz ağrısından kurtaracak öneriler...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Boğaz ağrısı kaşınma, yanma, tahriş, konuşma güçlüğü ve bezlerde şişme belirtileriyle kendini göstermeye başlar. Boğaz ağrısına genellikle öksürük de eşlik eder. En iyi şifayı çeşitli içecekler deneyerek bulabilirsiniz. Boğaz ağrısı için denenmiş 5 etkili ev ilacını sizler için derledik.

1. Zerdeçallı süt

Zerdeçal, boğaz ağrısını hafifletmek için kullanılan en eski ilaçlardan biridir. Boğaz ağrısı ve soğuk algınlığında çok etkilidir.

TARİFİ: Bir bardak sütü çeyrek çay kaşığı zerdeçal ile kaynatın. Yavaşça için. Buna zencefil veya bal eşlik edebilir.

İpucu: Ağrınız hafifse bu sütü günde bir kez, şiddetliyse iki kez için.

2. Zencefil çayı

Boğaz ağrısını hafifletmenin doğal ve etkili bir yöntemi bu çaydır. Malzemelerin kolaylıkla bulunabilmesi nedeniyle kolay bir yöntemdir.

TARİFİ: Normal çayınızı hazırladığınız gibi hazırlayabilirsiniz. Zencefili rendeleyin ve çayınızı kaynattığınızda biraz ekleyin. Baharat toleransınıza bağlı olarak zencefil miktarını kontrol edin. Daha iyi sonuçlar almak için sıcak olarak yudumlamak önemlidir. Bu en kolay ev ilaçlarından biridir.

İpucu: Daha iyi sonuçlar elde etmek için ezilmiş biber de ekleyebilirsiniz. Ancak çayınızın daha baharatlı olmasını sağlayacaktır.

3. Limonlu su

Limon suyunun sağlığa pek çok faydası vardır ve boğazınızdaki ağrıyı etkili bir şekilde iyileştirir. Aynı zamanda enerjide bir artış sağlayabilir. Bağışıklığın güçlendirilmesine yardımcı olur ve büyük miktarda C vitamini sağlar.

TARİFİ: Limonlu su hazırlamak için, sıcak (veya kaynar) suya bir limon sıkın ve isterseniz şeker ekleyin. Suyu sıcakken iç. Yapımı çok hızlıdır ve birçok faydası vardır.

İpucu: Yüksek şeker probleminiz varsa şeker kullanmayın.

4. Ballı su

Balı, boğaz ağrıları için kullanılan en eski bileşenlerden biridir ve çok etkili bir iş yapar. Bal vücuda çeşitli şekillerde yardımcı olan bileşenlerden biridir.

TARİFİ: Bir bardak sıcak suya iki kaşık bal ekleyin. İyice karıştırın ve için. İki kaşık balı suya karıştırmadan doğrudan da alabilirsiniz.

İpucu: Diyabetik hastalar bal almadan önce bir doktora danışmalı veya boğaz ağrısı için başka bir ev yapımı ilacı tercih etmelidir.

5. Tuzlu su

Bu, boğaz ağrısını hafifletmenin açık ara en hızlı ve en etkili yoludur. Zararsızdır ve vücuda olumsuz bir etki yapmaz. Aynı zamanda inflamasyonun azaltılmasına da yardımcı olacaktır.

TARİFİ: Hazırlamak için bir bardak sıcak su alın ve içine bir kaşık tuz ekleyin. Tuz eriyene kadar karıştırın. Her gün bu suyla gargara yapın. Etkili sonuçlar için suyu boğaz ağrınızın etrafında en az 30 ila 45 saniye döndürdüğünüzden emin olun.

İpucu: Tuzlu su gargaraları herkese uygun değildir. Sizin için çalışıp çalışmadıklarını kontrol etmek için bunları bir kez deneyin.