Beef Bourguignon tarifi ve malzemeleri MasterChef Türkiye'de gündeme gelmesi ile merak konusu oldu. Fransa'nın Burgonya bölgesine ait bir yemek olan Beef Bourguignon'in nasıl yapıldığı ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Trend aramalarda en üst sıralara çıkan Beef Bourguignon yemeğin yapılışı, malzemeleri ve pratik tarifi ile ilgili detaylara bu haberimizde yer verdik.
Boeuf Bourguignon tarifi merak ediliyor. Fransız mutfağına ait bu nefis yemek, MasterChef Türkiye'de günün menüsünde yer alıyor. Dana kol ile hazırlanan yemeğin içine katılan sebzeler ise ayrı bir lezzet katıyor.
BEEF BOURGUİGNON TARİFİ İÇİN MALZEMELER
3 kg dana kol
3 adet havuç
4 adet soğan
10 diş sarımsak
5 adet kereviz sapı
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı domates salçası
1.5 litre et suyu
15 dal kekik
3 adet defne yaprağı
10 dal biberiye
300 ml zeytinyağı
30 adet arpacık soğan
BEEF BOURGUİGNON NASIL YAPILIR?
Öncelikle eti güzelce temizleyin. Ardından 5x5x10 cm'lik iri parçalar halinde kesin.
Döküm tencerenin içerisine zeytinyağın yarısını koyun. Yağ ısındığında etleri içine alarak her tarafını kızartın.
Kızaran etleri kenara alın. kereviz ve havuçları küp küp doğrayın. Soğanları piyazlık doğrayın ve sarımsakları temizleyin.
100 ml zeytinyağını tencereye dökerek ısıtın. Doğradığınız sebzeleri yağın içerisine ekleyerek kavurun.
Ardından salça ve un ekleyerek kavurmaya devam edin. Sebzelerin üzerine etleri ekleyerek karıştırın.
Daha sonra üzerini geçecek şekilde et suyunu ekleyin. Taze otları da içine atarak tencerenin kapağını kapatın.
Yemek fokurdamaya başladığında önce ısıtılmış 220 dereceli fırında etleri 30 dakika kadar pişirin.
Ardından ısıyı 180 dereceye düşürün ve 2 saat daha pişirin. Etler tamamen yumuşadığında fırından çıkartın.
Arpacık soğanların kabuklarını güzelce soyun. Bir tencereye kalan zeytinyağını ekleyin ve soğanları içine alın.
Soğanı çevirerek kızarttıktan sonra üzerine et suyu ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
Fırından çıkarttığınız beef bourguignon'a pişirdiğiniz soğanları ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.