AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Kahvaltılık akıtma tarifi merak ediliyor. Bu tarz kahvaltılıklar yöreye göre değişse de akıtma tarifinde temel malzemeler değişmiyor. Kaya tuzunu her fırsatta lezzetler için de öneren Canan Karatay akıtma tarifinde de kaya tuzunu kullanıyor. Çünkü kaya tuzu hem kabızlığa hem de böbreklere iyi geliyor. İşte farklı kahvaltılık arayanlara Canan Karatay'ın akıtma tarifi ve malzemeleri...
AKITMA MALZEMELER
1 su bardağı kadar ekşimik suyu( Süt veya su olabilir)
1/3 su bardağı un
¼ çay kaşığı karbonat
Tereyağı
Kristal kaya tuzu
AKITMA TARİFİ
Küçük bir kâse içine un, karbonat ve tuzu koyun, üzerine ekşimik suyunu yavaş yavaş una yedirerek ilave edin( Birden koymayın ki fazla sulu olmasın) karıştırın ve boza kıvamında bir sıvı hamur yapın.
Daha sonra yayvan bir tavayı kısık ateşte ısıtın, içine 1 çay kaşığı kadar tereyağı koyup, üzerine2-3 yemek kaşığı kadar akıtma hamuru akıtın ve tahta kaşığın ters yüzüyle yaydırın krep gibi.
Altı hafif kızarınca tersyüz edip, üst tarafını da aynı şekilde pişirin ve sıcak servis edin.
Akıtmanın yanında avuç içi kadar beyaz peynir veya ekşimik de servis edebilirsiniz. Nefis kahvaltılık tarifi hazır. Afiyet olsun...