Böbreklerde zehir ve taş bırakmayan öneriler! Bu tavsiyeler tam 1000 yıllık! İbn-i Sina böbrek hastalarına tavsiye diyor

Ünlü tıp alimi İbn-i Sina böbrek temizliğine dair doğal önerilerini yıllar öncesinden paylaşmış. Bal, zeytinyağlı incir, arpa suyu böbrekleri temizler. İşte İbn-i Sina özel tavsiyeleri...

Hilal Çakır

Böbreklerde taş, toksin ve kum birikimi olabilir. Böbrek sağlığını koruyan besinler böbreklerin sorunsuz çalışmasını sağlar. İşte detaylar...

BÖBREK SAĞLIĞI İÇİN İBN-İ SİNA TAVSİYELERİ

Sabah ve akşam hafif spor yapsın sonra da ılık duş alınmalı.

Bal-çörek otu karışımı yenilmeli.

Göğüs kısmına hint sümbülü yağı sürülmeli.

Öfke, keder, tasa ve bağırmaktan uzak durulmalı.

Kaya balığı, bir senelik olan koyun ve keçi etleri, semiz tavuk, bıldırcın etinin suyundan yapılmış çorba içilmeli.

Safranı yemeklerine katılmalı.

Serçe, keklik, dürrac ve horoz eti haşlaması ve çorbalarını tüketilmeli.

Pişmiş kuru zufa otu yenmeli.

Ada soğanı sıyrığı, geven, sarı incir, kabuksuz badem ve bal ile birlikte yedirilerek içirilmeli.

İnciri zeytin yağına bulayıp yenilmeli.

Uzun topalağı ve günlüğü eşit ölçüde alıp öğütsün ve aç karnına bir miskal kadar ağzına alınmalı.

Andız otu, hastalığın en iyi ilacıdır.

Aç karnına, banyodan hemen sonra, spordan ve yorulduktan hemen sonra soğuk su içmek tamamen karaciğerin zararınadır.

Safran, demirhindi, turp tüketilmeli.

Kuru yemişlerden kestane, kuru üzüm, fındık, antep fıstığı tüketilmeli.

Karın bölgesine arpa unu ve zeytin merhemiyle sarılmalı.

Arpa suyu içilmeli.

Sumak tüketilmeli.

Öğlen ana öğün akşam hafif yenmeli.

Birden fazla yemek türünü bir anda tüketilmeli.

Kuzu eti, buğday ve hoş kokulu içecekleri sofrasında bulundurulmalı.

Meyvelerden incir, üzüm ve hurma tüketilmeli.

Ekşi yiyecekleri yemede aşırıya kaçmamalısın insanı çabuk yaşlandırır.