Böbrek taşını pat diye düşüren baharatlar! İdrar söktürücü etkisi var! Böbrekleri çalıştırıyor

Sağlık problemleri arasında böbrek taşı ağrısı en meşhurudur. Bazı baharatlar idrar söktürücü özellikleriyle böbrek taşı düşürücü etkiye sahiptir. Bu baharatlar antiinflamatuar özellikleriyle böbreklerin daha sağlıklı çalışmasına ve temizlenmesine yardımcı olur. İşte böbrek taşını düşüren baharatlar…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Böbrek taşının sebep olduğu ağrıları baharatlarla dindirmek mümkün. Çünkü bazı baharatların böbrek taşı düşürücü etkisi var.

Böbrek taşı düşürmeye yardımcı olabilecek bazı baharatlar ve bitkiler, doğal diüretik (idrar söktürücü) özelliklere sahiptir. Aynı zamanda bazı baharatlar böbrekleri de temizler.

BÖBREK TAŞINI DÜŞÜREN BAHARATLAR

Böbrek taşı ağrısı, oldukça şiddetli ve rahatsız edici olabilir. Bu ağrı genellikle sırtın alt kısmında, kaburgaların altında başlar ve kasıklara kadar yayılabilir. Bu ağrıyı azaltan baharatları listeledik.

Zerdeçal: Antiinflamatuar özellikleriyle bilinen zerdeçal, böbreklerin temizlenmesine destek olabilir. Vücutta oksidatif stresi azaltarak böbrek taşlarının oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

Zencefil: İdrar söktürücü etkisi olan zencefil, böbreklerin daha iyi çalışmasına katkı sağlar. Ayrıca, iltihap giderici etkileriyle taşların oluşturduğu rahatsızlıkları hafifletmeye yardımcı olabilir.

Kimyon: Böbreklerin temizlenmesini destekleyerek taşların daha kolay düşmesine katkı sağlar. Kimyon çayı veya kimyonlu yiyecekler tüketerek bu faydalarından yararlanabilirsiniz.

Maydanoz Tohumu: İdrar söktürücü ve böbrekleri temizleyici etkileriyle bilinen maydanoz, böbrek sağlığı için popüler bir doğal destektir. Maydanoz tohumu veya maydanoz çayı böbreklerin işlevini destekleyebilir.

Rezene: Diüretik etkisi olan rezene, böbreklerden taşların atılmasına destek olabilir. Rezene çayı, böbrek sağlığı için tüketilebilecek bitkiler arasındadır.

Kereviz Tohumu: Doğal idrar söktürücü özellikleriyle böbreklerin temizlenmesine yardımcı olan kereviz tohumu, vücuttaki fazla suyu atmaya yardımcı olabilir. Tohumları çay olarak hazırlayıp tüketebilirsiniz.

DİKKAT!

Böbrek taşı düşürmede baharat ve bitkilerin etkisi sınırlı olabilir. Bu nedenle özellikle büyük taşlar veya tekrarlayan böbrek taşı sorunu için mutlaka bir doktora başvurulmalıdır.

Bu baharatlar bazı durumlarda böbreklerde hassasiyete yol açabileceğinden aşırıya kaçmamak önemlidir.

Sabahları uyku açan kahvaltılıklar! Zihin açıyor, hafızayı tazeliyor! Pazartesiyi kolaylaştıran besinler