Bitkilerin dibine bir kaşık dökün! Büyümeyi hızlandırıyor, böcekleri uzaklaştırıyor

Bahçeye ekim zamanı geldi. Bahçede bitkileriniz hayalinizdeki gibi büyüsün istiyorsanız birkaç yöntem deneyebilirsiniz. Bunlardan biri de bitki köklerine kahve dökmek. İşte bahçeyi güzelleştirmek, bitkileri büyütmek için kahveli çözümler...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Bahçeniz mis gibi bitkilerle mi koksun istiyorsunuz? Bunun için kahve harika bir araç olabilir. Çünkü kahve bahçedeki bitkileri hızlı büyütüyor.

BAHÇECİLİKTE KAHVE KULLANMANIN FAYDALARI

Kahve telvesi bahçenizi gübrelemenin etkili ve doğal bir yoludur. Bahçede kahve kullanmak toprağın besin içeriğini artırabilir, toprağın asitliğini azaltabilir ve faydalı böcekleri çekebilir.

Aynı zamanda toprak yapısının ve su tutulmasının iyileştirilmesine de yardımcı olur. Ayrıca kahve telvesi, nitrojen, fosfor, potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi temel elementleri sağlayan, yavaş salınan bir gübre görevi görür.

Üstelik kahve telvesi bahçede mükemmel bir organik madde kaynağı olabilir. Bu organik madde toprağın mikrobiyal yaşamının artmasına yardımcı olur ve faydalı organizmalar için besin sağlar.

KAHVE, BAHÇEDE NASIL KULLANILIR?

Bahçede kullanmak üzere kendi kahvenizi yapmak nispeten kolay ve uygun maliyetlidir. Kaliteli, taze çekilmiş kahve ile başlamalısınız. Bu size besin ve lezzet açısından en iyi sonuçları verecektir.

Espresso öğütülmüş kahve kullanıyorsanız, öğütülmüş kahve miktarı daha ince ve daha konsantre olduğundan, öğütülmüş kahve miktarını iki katına çıkarmak isteyebilirsiniz.

Kahve telvenizi aldıktan sonra, kaynar suyla karıştırmanız ve en az bir saat boyunca demlemeniz gerekir; ara sıra karıştırarak tüm telvelerin doyduğundan emin olun.

Soğuduktan sonra telveyi süzün ve sıvıyı bahçenizi gübrelemek için kullanın.

Öncelikle kahve telvesini toprağa karıştırmanız veya doğrudan toprağın yüzeyine serpmeniz gerekir. Toprakların toprağa işlenmesi gerekir, çünkü bu onların parçalanmasına ve bitkilere besin sağlamasına olanak tanır.

Alternatif olarak, bir galon suya birkaç yemek kaşığı kahve telvesi ekleyip gece boyunca demlenmeye bırakarak da bir kahve solüsyonu oluşturabilirsiniz. Bu çözelti daha sonra bitkilerin tabanına dökülebilir veya normal sulama rutininizde kullanılabilir.

Besinlerin köklere ulaşması için kahve solüsyonunu uyguladıktan sonra bitkilerinizi iyice suladığınızdan emin olun.