Muhallebili bisküvi tatlısının muhallebisini orta ateşte pişirin. Muhallebinin altının tutmamasına özen göstermek gerekiyor. İşte adım adım tatlı tarifi...
İşte hızlı ve kolay bir tatlı tarifi: Muhallebili Bisküvi Tatlısı
Malzemeler:
1 paket petibör bisküvi
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için: Hindistan cevizi, kakao veya ceviz (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Muhallebi Hazırlığı:
Orta boy bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı koyun.
Tel çırpıcıyla iyice karıştırarak topaklanmayı önleyin.
Tencereyi orta ateşe alın ve karışım kaynayıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Kaynadıktan sonra tereyağını ve vanilini ekleyip ocağın altını kapatın. Karıştırarak muhallebiyi pürüzsüz hale getirin.
Bisküvileri Hazırlayın:
Orta boy bir borcama veya dikdörtgen bir kaba bir sıra petibör bisküvi dizin.
Muhallebiyi Yayın:
Hazırladığınız muhallebinin yarısını bisküvilerin üzerine döküp eşit şekilde yayın.
Üzerine bir kat daha bisküvi dizin ve kalan muhallebiyi üzerine dökerek güzelce yayın.
Soğutma ve Servis:
Tatlınızı oda sıcaklığına gelene kadar bekletin, ardından buzdolabına koyun. 2-3 saat kadar soğumaya bırakın.
Servis yapmadan önce üzerine Hindistan cevizi, kakao veya ceviz serpiştirebilirsiniz.
Afiyet olsun!