Birkaç malzemeyle enfes uykuluk tarifi! Böylesini hiç yemediniz...

Sakatat türü olarak da bilinen uykuluk; kuzunun ciğer, yürek, bağırsak ve gerdan bölgelerinde bulunur. Taze çıkartılan uykuluk, zar dokusu ile kaplıdır ve dokusu yumuşaktır. Türkiye'de sık sık tüketilen bu yiyecek, evde de pratik bir şekilde yapılabiliyor. İşte detaylar…

Lezzetli olmasıyla bilinen uykuluk, baharatlarla birlikte bambaşka bir tat haline de gelebiliyor. Bu uykuluk tarifi ile damaklarda tat bırakacak bir lezzet ortaya çıkartabilirsiniz. Özellikle kekik eklenerek hazırlanan uykuluk tarifi, vazgeçilmezleriniz arasında olabilir.

UYKULUK TARİFİ

Türkiye'de sıklıkla tüketilen bu yiyecek, kolay bir şekilde evlerde de hazırlanabiliyor. Özelikle içerisine eklenen baharatlarla lezzetine lezzet katan bu yiyecek, damaklarda uzun süre silinmeyecek bir tat bırakıyor.

Uykuluk tarifinin yapılabilmesi için belirli malzemelerin alınması gerekiyor. Akabinde kolay bir şekilde hazırlanış aşamasına geçilebiliyor. İşte söz konusu uykuluk tarifi için gerekli olan malzemeler şu şekilde;

  • 500 gram uykuluk.
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
  • 1 yemek kaşığı tereyağı.
  • 1 çay kaşığı kekik.
  • 1 çay kaşığı pul biber.
  • HAZIRLANIŞI

    Uykuluk tarifi oldukça kolaydır. Tek yapılması gereken ilgili tarife göre ilerlemek. İşte o tarif;

  • Uykuluk küçük parçalar halinde doğranır ve güzelce yıkanır. Sonra suyunun süzülebilmesi için süzgeç kullanılır.
  • Devamında tavaya tereyağı koyulur ve eritilir.
  • Uykuluk, suyu süzüldükten sonra kızgın tavaya alınır. Güzelce kızarana kadar sıklıkla karıştırılarak pişirilir.
  • Sonra üzerine tuz ve baharatlar eklenir.
  • Akabinde sıcak şekilde servis edilerek afiyetle tüketilebilir.