Biri mide hastalıklarından, diğeri akciğer kanserinden koruyor

Dut, keçiboynuzu, üzüm ve andız pekmezi bin derde deva oluyor. Mide sorunlarına dut pekmezi iyi gelirken, keçiboynuzu pekmezi akciğer kanserinden koruyor. Doğru oranda tüketildiğinde ilaç gibi etkisi olan pekmez çeşitleri içeriğindeki kalsiyum ve demir nedeniyle kansızlığı da gideriyor. Hangi pekmezin neye iyi geldiğini adım adım anlattık.

Faydalarına göre pekmez çeşitleri özellikle koronavirüs sürecinde merak ediliyor. Çünkü pekmez kalsiyum ve demir içermesi nedeniyle hem kansızlığı gideriyor hem bağışıklığı güçlendiriyor. Peki, hangi pekmez neye iyi geliyor? Örneğin, mide sorunlarına dut pekmezi iyi gelirken, keçiboynuzu pekmezi akciğer kanserinden koruyor. İşte pekmez çeşitleri ve faydaları...

MİDEYE VE SİNİRLERE DUT PEKMEZİ

Pekmez çeşitleri denilince akla ilk gelen elbette dut pekmezinin faydaları oluyor. İçeriğinde C vitamini bulunduran dut pekmezi, soğuk algınlığı, grip ve enfeksiyona karşı korur.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Erken yaşlanmayı önleyerek kemik erimesine karşı korur.

Gelişme çağındaki çocukların kemik gelişimi için faydalıdır.

Mide hastalıklarına çare olur. Özellikle ülserin ilacı gibidir.

Demir, çinko ve magnezyum açısından çok zengin olan dut pekmezi, genel anlamda vücut sağlığını korurken, sinir sistemi ve beyin sağlığına katkıda bulunur.

Kansızlık, ülser, mide ve sindirim sistemi sorunlarına iyi gelir.

Solunum yolu hastalıkları olan astım, bronşit ve alerjiye karşı etkilidir.

Kabızlık ve idrar yolu iltihaplarını giderebilir.

KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelirken soğuk havalarda hasta olma riskini azaltır.

Balgam söktürücüdür.

Akciğer kanserini önler.

Sindirime yardımcı olur.

İshal ve kabız gibi rahatsızlıklara iyi gelir.

Enerji verir.

Uykusuzluk sorununu ortadan kaldırır.

Alerjik rahatsızlıklarda kullanılabilir.

Öksürüğü keser.

Akciğer kanserini önlediği için sigara içenlere önerilir.

Kolesterol seviyesini düzenlemekte kullanılabilir. Kandaki kolesterol oranını düşürmekte etkilidir.

Hafızayı güçlendirir.

KANSIZLIĞA BİREBİR ÜZÜM PEKMEZİ

Özellikle kansızlık problemi olanlar üzüm pekmezini çok tüketir.

Damar sağlığını korur, damar sertliğinin oluşmasına izin vermez.

Sindirim sistemi için faydalı olan üzüm pekmezi mide, bağırsak, böbrek sağlığını korur, kabızlığı giderebilir.

Yetişkinler dahil, özellikle çocukların gelişme döneminde çok fazla ihtiyaç duydukları kalsiyum ihtiyacını giderir.

Kas sağlığını korur, sinir sistemi üzerinde de olumlu etkisi vardır.

Birçok mineral içerdiği için gebelik, emzirme ve lohusalık dönemlerinde de yarar sağlar.

Baş ağrısı ve yorgunluğa iyi gelir.

İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde yorgunluğu alır.

ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ ANDIZ PEKMEZİ

Fazla bilinmeyen andız pekmezi, andız ağacı meyvesinden elde edilmektedir. Andız bir çam cinsidir. İçerisindeki barındırdığı esansiyel yağ asitleri sayesinde antioksidan özelliğe sahiptir.

Tadı biraz acımsı olan bu pekmez geçmeyen inatçı öksürükleri anında yok eder.

Saç dökülmelerini önler.

Ağızda oluşan yaraları giderir. Ateş düşürücüdür.

Balgam söktürür ve bronşiti geçirir.

Kanı temizler, karaciğeri korur.

Alerji, kaşıntı ve egzama sedef hastalığına faydalıdır.