Yağlama tarifi denilince akla ilk gelen Kayseri yağlaması oluyor. Şef Rafet İnce'nin Kayseri yağlaması tarifine bayılacaksınız.
Kayseri yağlaması tarifi hamur ve iç harçtan oluşan iki aşamada yapılıyor. Sarımsaklı yoğurtla servise hazırlanan Kayseri yağlaması tarifi Kayseri'ye özgü bir yemek olsa da son yıllarda oldukça popüler oldu. Şef Rafet İnce'nin sunduğu Benim Yemeğim yemek yarışmasındaki birebir tutan yağlama tarifi tarif defterinizin favorisi olabilir. İşte en kolay Kayseri yağlaması tarifi ve malzemeleri...
KAYSERİ YAĞLAMASI MALZEMELER
Hamuru İçin:
Yarım su bardağı süt
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Su
İç harcı için:
350 gram dana kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
KAYSERİ YAĞLAMASI TARİFİ
Yağlama hamurun yapılışı
Kayseri yağlaması tarifi için önce hamurumuzu hazırlayalım. Kabımıza süt, kuru maya, toz şekeri ilave edip suyla açıyoruz. Daha sonra un ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz. Yoğurduktan sonra üzerini streçleyip 10 dakika mayalanması için bekletiyoruz. Hamurumuzu 8 parçaya bölüp hepsini ince bir şekilde açtıktan sonra tavada alt üst kızartıyoruz.
İç Harcının Yapılışı:
Kıymayı zeytinyağında kavuruyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip kıymayla kavurmaya devam ediyoruz. Kırmızı toz biber, salça ve tuz ilave edip bir su bardağı su ekleyip pişiriyoruz.
Sarımsaklı Yoğurt Yapılışı:
Yoğurda ezdiğimiz sarımsağı, tuz ve biraz su ekleyip karıştırıyoruz. Yağlama hamurlarını tabağa alıyoruz ve hamurların arasına iç harcımızı kat kat diziyoruz. Dilimlediğimiz yağlamanın üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave ediyoruz. Kayseri yağlaması hazır afiyet olsun...