Ispanaklı tart tarifi yemek yarışmalarında adını sık duyduğumuz bir lezzet. Hem doyurucu hem de pratik olan ıspanaklı tart ikindi çayı yanına sevilerek tüketiliyor. Peki, ıspanaklı tart nasıl yapılır?
Ispanaklı tart tarifi üç aşamada hazırlanıyor. İlk olarak tart hamuru, ardından iç harcı yapılıyor. En son üzerine ilave edilen kaşarla lezzet şöleni hazır hâle geliyor. İşte Şef Rafet İnce'nin birebir tutan ıspanaklı tart tarifi...
ISPANAKLI TART TARİFİ
Ispanaklı tart hamuru için
3 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı un
Tuz
İç harcı için:
1 adet kuru soğan
1 demet ıspanak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı krema
1 adet yumurta
Üzeri için:
100 gram rendelenmiş taze kaşar
TART HAMURUNUN YAPILIŞI
Ispanaklı tart tarifi için öncelikle un, yumurta, yoğurt, tereyağı ve tuzu karıştırıp yoğuruyoruz. Hamuru ikiye böldükten sonra birisini yağlı kâğıtların arasına alıp ince bir şekilde merdaneyle açıyoruz.
Tart kalıbının altını hamurun ortasına yerleştirip etrafında kalan fazlalık hamurları kesiyoruz ve tart kalıbına yerleştiriyoruz. Diğer hamuru da tart kalıbının kenarlarına yerleştiriyoruz. Üzerini çatalla deldikten sonra fırına atıyoruz.
İÇ HARCININ YAPILIŞI
Soğanları küçük küçük doğradıktan sonra zeytinyağında kavuruyoruz. Ispanakları kuşbaşı doğrayıp karamelize olan soğanlara ekliyoruz. Tuz ve karabiber ilavesi yapıyoruz. Krema, yumurta ve tuzu çırptıktan sonra tavaya ekliyoruz.
Fırından çıkardığımız tartın ortasına ıspanaklı harcı yerleştiriyoruz ve üzerine rendelediğimiz kaşarları ekliyoruz. Kaşarların eriyip kızarması için 3 dakika daha fırında pişiriyoruz. Ispanaklı tartı fırından çıkarıp dilimliyoruz. Ispanaklı tart ikram edilmeye hazır. Afiyet olsun...