AKSAM.COM.TR\MOR PAPATYA
Belgin Özdemir
Hep aynı tariflerden sıkıldıysanız işte size denenmiş bir kek tarifi. İçinizi ısıtacak ve çayınıza eşlik edecek kakuleli kek tarifini sizler için hazırladık.
KAKULELİ KEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağından az şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi
1 şeker kaşığı çekilmiş kakule
1 şeker kaşığı toz zencefil
1 şeker kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı damla çikolata
Bir tutam tuz
Miktarınca elenmiş un
KAKULELİ KEK TARİFİ
1-Kakuleli kek tarifine geçmeden önce fırını önceden 180 derecede ısıtın.
2-Kalıbı katı yağ ile yağlayıp buzdolabına atın.
3-Oda sıcaklığındaki yumurtaları tuz ve şekerle yüksek devirde çırpın.
4-Sırayla; sütü ve yağı ekleyin, spatula yardımıyla yavaşça karıştırın.
5-Ayrı bir kapta elenmiş un, kabartma tozu, vanilya, öğütülmüş kakule, zencefil, tarçın, hindistan cevizi, ceviz içi, portakal kabuğu rendesi ve damla çikolataları harmanlayın.
6-Elenmiş malzemeleri, sıvı harçla nazikçe karıştırın.
7-Karışımı hazırlanan kalıba dökün ve 40-50 dakika ya da kekin ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
8-Kek soğuyunca kalıptan çıkarın ve üzerini pudra şekeri ya da seçtiğiniz bir sosla süsleyin. Kakuleli kekiniz hazır. Afiyet olsun...
KAKULELİ KEKİN PÜF NOKTASI
Öğütülmüş kakule kısa bir raf ömrüne sahiptir, bu nedenle en iyi aroma ve lezzet için kakule satın alın ve tohumları kendiniz öğütün. Tohumlarını baharat olarak kullandığınız kakulelerin kabuğunu ise çaylarınıza ve kompostolarınıza atarak muhteşem bir aroma elde edebilirsiniz.