Birçok insan klozet kullanırken aynı hatayı yapıyor! Mikropların elinize yapışmaması için mutlaka bunu yapın

Tuvalete gitmek günlük hayatın büyük bir parçası olmasına rağmen yaygın olarak yapılan bir hijyen hatası var. Birçok insan klozet kapağı açıkken sifonu çekiyor. Klozet kapağı açıkken sifon çekildiğinde ne olur? Sifonu çekerken klozet kapağını neden kapatmalıyız? Birçok insan klozet kullanırken aynı hatayı yapıyor. Mikropların elinize yapışmaması için mutlaka bunu yapın

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Tuvalete gitmek günlük hayatın büyük bir parçasıdır. Ancak yaygın olarak yapılan bir hata var. Klozet kapağı açıkken mi sifonu çekiyorsunuz? Klozet kapağı açıkken sifon çekildiğinde hem hijyen açısından hem de sağlık açısından ciddi sorunlar oluşturabiliyor.

SİFON ÇEKİLDİĞİNDE NE OLUR?

Uzmanlara göre her klozet kapağı açıkken sifon çekildiğinde 2 metreye kadar su damlacıklarının saçıldığı gözlemleniyor. Sifon sırasında havaya karışan su parçacıklarının içinde ise her türlü bakteri bulunuyor. Peki klozet kapağı açıkken sifon çekilirse ne olur?

BİRÇOK İNSAN KLOZET KULLANIRKEN AYNI HATAYI YAPIYOR

Sifon çekildiğinde, klozetteki su hızla boşalır ve yerine temiz su dolar. Ancak göründüğü kadar masum olmayabilir. Klozet kapağı açıkken sifon çekildiğinde suyun yüksek basınçla çekilmesi, klozet içinde bulunan suyun küçük parçacıklara ayrılmasına neden olur. Klozetteki suyun içinde bulunan bakteri, virüs ve diğer mikroorganizmalar, bu küçük su damlacıklarıyla birlikte havaya saçılır.

KLOZET KAPAĞI AÇIKKEN SİFON ÇEKİLDİĞİNDE NE OLUR?

Eğer sifon çekildiğinde klozet kapağı açıksa, bakteriler daha geniş bir alana yayılır.

Klozet suyunda bulunan mikroplar sifon çekildiğinde havaya karışır. Bu bakteriler, ortamın hava akışına bağlı olarak birkaç dakika boyunca havada asılı kalabilir.

DİŞ FIRÇALARI, HAVLULAR...

Mikrop taşıyan su damlacıkları, klozetin etrafındaki yüzeylere, diş fırçalarına, havlulara, lavabolara veya diğer eşyalara yerleşebilir. Bu, diş fırçasını kullanan kişilerin ağız yoluyla mikrop almasına neden olabilir. Havlular gibi sık kullanılan tekstil ürünleri de mikrop taşıyabilir ve kullanıcıların cildine ya da ellerine bulaşabilir.

SAĞLIK RİSKLERİ

Klozet suyunda bulunan mikroorganizmalar, sindirim sistemi enfeksiyonlarına, cilt rahatsızlıklarına veya solunum yolu enfeksiyonlarına neden olabilir.