Birçok anne söylemeye utanıyor! Çözümü doğru diyet kahvesiz beslenme

Doğumdan sonra birçok kadın idrar kaçırma sorununa çözüm arıyor. Peki, idrar kaçırma nasıl önlenir? Doğru diyetle ve kahveden uzak bir beslenmeyle bu soruna çözüm bulabilirsiniz. İşte doğumdan sonra idrar kaçırmaya kolay çözümler…

Hamilelikte ya da doğumdan sonra 3 kadından 1'inde idrar kaçırma görülüyor. Lifli bir diyet yapıp, kahve, soda ve baharatlı yiyeceklerden uzak durarak bu sorundan kurtulmak mümkün.

Güneş'ten Yasemin İlan'ın haberine göre birçok annenin karşılaştığı, ancak söylemeye çekindiği zorluklardan biri de idrar kaçırma.

İDRAR KAÇIRMANIN SEBEPLERİ

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Yanaral, idrar kaçırmanın sebeplerini şöyle sıralıyor:

"İdrar kaçırmanın birkaç türü vardır, ancak doğum sonrası kaçırması olan kadınların çoğunda stres idrar kaçırma görülür.

Gülme, öksürme, hapşırma, zıplama ve diğer aktiviteler idrar torbasına ve idrarı tutma kaslarına baskı uygular. Bu basınç, bu aktiviteler sırasında idrar kaçırmaya yani stres inkontinansa neden olabilir.

Hamilelikten önce mesane veya bağırsak problemlerinin olması. Hamilelik sırasında mesane sorunları oluşması.

Doğum ağrılığı yüksek bir bebek sahibi olmak. Doğumun uzun sürmesi.

Doğum sırasında yırtılma, dikiş atılması veya vakum ya da forseps ihtiyacı olması gibi zor bir doğum yaşanması.

Yapılan çalışmalar, normal doğum yapan kadınlarda, sezaryen ile doğum yapan kadınlara göre idrar kaçırma olasılığının yüzde 50 daha fazla olduğunu bildirmektedir.

Ancak üçüncü sezaryenden sonra kadınların mesane problemleri yaşaması normal doğum yapan kadınlar kadar olasıdır.

Vücut kitle endeksi yüksek olan (fazla kilolu) kadınların doğumdan sonra idrar kaçırma ve pelvik organ sarkması yaşama olasılığı daha yüksektir.

Doğum sonrası kilo vermek diğer risk faktörlerinden bağımsız olarak idrar kaçırma riskini azaltır. Doğumdan altı hafta sonra idrar idrar kaçırması devam eden kadınların bir hekim kontrolünden geçmesi gerekir.

Efordan bağımsız devamlı olan idrar kaçırma ise başka bir hastalık olduğu anlamına gelebilir ve mutlaka araştırılmalıdır."

İDRAR KAÇIRMAYA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Yanaral, doğumdan sonra idrar kaçırma sorununa şunları önerdi:

"Doktorunuz aksini söylemedikçe günde 8-10 bardak sıvı tüketin. Mesaneyi tahriş edebileceğinden şeker veya kafein içeren içeceklerden kaçının.

Günde 2 porsiyon meyve, 5 porsiyon sebze ve 5 porsiyon yüksek lifli bir diyet yapın

Kilonuza dikkat edin

Sigarayı bırakın

Günde en az 30 dakika egzersiz yapın (İdeal egzersizler yürüme, düşük etkili aerobik, yüzme, hafif ağırlık çalışması veya hamilelik egzersizleridir)

Düzenli pelvik taban egzersizleri yapın

Kabızlıktan kaçının

İdrar yolu enfeksiyon bulguları varsa hemen doktora başvurun"

Her gün soframızda! Hafızayı öldürüyor, alzaymıra zemin hazırlıyor

Bir dahi olan Leonardo da Vinci diyeti! 7 altın kuralla zayıflayın

Nefis kahvaltılık tarif: Diyet pankek! Kilo almak yok lezzet var