Limonata çeşitleri arasında yer alan karpuzlu limonata araştırılıyor. Peki karpuzlu limonata nasıl yapılır? İşte yanıtı...
KARPUZLU LİMONATA İÇİN MALZEMELER
3-4 adet büyük dilim karpuz
3 adet limon
Yarım su bardağı şeker ( çoğaltabilirsiniz isterseniz )
1,5 litre su
YAPILIŞI
Karpuzları robottan geçiriyoruz.
Süzgeçten geçirip ayrı bir kaba alıyoruz.
İki adet limonu 3-4 parçaya bölüyoruz robottan geçirip karpuz suyunun içine koyuyoruz.
1 adet limonu da sıkıp 15-20 dk bekletiyoruz şekerini ilave ediyoruz.
Daha sonra süzgeçten süzerek suyunu ilave ediyoruz.
Servis şişesine alıyoruz, nane ve limon dilimleri ile servis edebilirsiniz, afiyet olsun hepimize.