Bir Viyana esintisi: Elmalı Strudel

Ömrü uzattığına inanılan elmanın mevsimi geldi. Kurabiyelere, keklere, kompostolara da konuk olan elmayı bir de Viyana usulü deneyin.

Bu kolay "Elmalı Strudel" tarçın, esmer şeker, kuru üzüm ve daha fazlasıyla dolu! Çıtır çıtır, yapması kolay, lezzetli ve farklı bir tarif...

ELMALI STRUDEL İÇİN MALZEMELER

Hamuru için:

50 gr. margarin

2 su bardağı un

1 çay bardağı ılık su

1 tutam tuz

İç malzeme için:

4-5 adet elma

1 çay bardağı çekirdeksiz üzüm

1 çay bardağı iri kırılmış badem ya da ceviz

1 çay bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 limon kabuğu rendesi

1 şeker kaşığı tarçın

75 gr. margarin

Üzeri için:

Pudra şekeri

HAMURUN HAZIRLANIŞI

Margarini eritin ve 5-10 dakika bekletin. Unu eleyin, üzerine erittiğiniz margarin, ılık su ve tuzu ilave edip yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın.

Küçük bir tencereye 1 su bardağı su koyup kaynatın. Ocaktan alıp suyu dökün, sıcak tencerenin içine pişirme kağıdı yayın, üzerine hazırladığınız hamuru koyun, kapağını kapatıp 30 dakika bekletin. Süreyi aşmayın.

DOLGUNUN HAZIRLANIŞI

Elmaların kabuklarını soyup 1-2 mm kalınlığında dilimleyin. Üzerine kuru üzüm, badem, toz şeker, şekerli vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave edip kaşık ile iyice karıştırın.

75 g margarini eritip ılıtın. Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

ŞEKİLLENDİRME VE PİŞİRME

Sıcak tencerede beklettiğiniz hamuru süre sonunda tezgah üzerine alın. İki eşit parçaya bölün. İlk hamuru merdane ile hafif un serperek 25x35 cm boyutlarında açın. Üzerine fırça ile eritilmiş margarin sürün. Kenarlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde iç malzemenin yarısını yayın. Üzerine yarım çay kaşığı tarçın serpin. Yufkanın iki kenarında kalan boşluğu içe doğru katlayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu fırın tepsisine alın. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine alın ve pişirin. (Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika)

Pişme süresinin 30. dakikasında tepsiyi fırından çıkarmadan biraz öne doğru çekerek strudellerin üzerine eritilmiş margarin sürün, fırının kapağını kapatıp pişirmeye devam edin. Süre sonunda fırından çıkartıp bekletmeden üzerlerine pudra şekeri serpin. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Pırasa kayganası tarifi

Kolay meze yoğurtlu acuka nasıl yapılır?