Bir taşta 3 kuş vurduran tarif! Güzelleştirirken doyuruyor, kan şekerini dengeliyor

Sağlıklı bir ara öğün tarifiyle geldik: Yulaf lapası... İçerisine badem, süt ve tarçının da girdiği bu tarif şekeri düşürüyor. Aynı zamanda cildi güzelleştiriyor. Peki nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Uzun süre tok tutan ve enerji veren yulaf lapası nasıl yapılır? Faydaları neler? Yulaf lapası nasıl süslenir? İşte detaylar...

Yulaf lapası yoğun lif içerir. Kas oluşumunu sağlarken enerjik hissettirir. Ara öğün olarak tüketilebilir.

YULAF LAPASI İÇİN MALZEMELER

4 yemek kaşığı yulaf ezmesi

1 su bardağı süt

1 çay bardağı su

5 adet çiğ badem

1 çay kaşığı tarçın

1 kase dilediğiniz meyve çeşitleri (üzeri için) (çilek, yaban mersini, böğürtlen)

TARİF

Yulaf ezmesini derin ama küçük bir tencereye alın. Üzerine süt ve suyu ekleyin. Ardından diğer tüm malzemeleri ekleyin.

Orta ateşte pişirmeye başlayın. Devamlı karıştırın, dibi tutmasın.

İyice ısınıp kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin. Yoğun bir kıvam almış olacak.

Derin bir kaseye yulaf çapasını alıp üzerine istediğiniz meyveleri ekleyebilirsiniz