AKSAM.COM.TR
Mozaik pasta tarifi fırın gerektirmeyen, yapımı kolay ve lezzetiyle herkesin favorisi olan klasik bir tatlıdır. Petibör bisküvilerin kakao, süt ve tereyağı karışımıyla harmanlanıp şekillendirilmesiyle hazırlanır.
Mozaik pasta buzdolabında dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir ve hem çay saatlerine hem de özel davetlere tatlı bir dokunuş katar.
MOZAİK PASTA TARİFİ MALZEMELER
2 paket pötibör bisküvi
100 g tereyağı
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
MOZAİK PASTA TARİFİ
Tereyağını eritin ve ılımaya bırakın. Ayrı bir kapta süt, kakao ve şekeri karıştırın.
Ilımış tereyağını karışıma ekleyin. Bisküvileri iri parçalar halinde kırın, karışıma ekleyin.
İsteğe bağlı olarak ceviz ya da fındık ekleyin. Streç film serili bir kalıba veya rulo şeklinde sararak karışımı dökün. Buzlukta en az 2-3 saat bekletin.
Servis
Dilimleyip soğuk olarak servis edin.
Üzerine Hindistan cevizi veya eritilmiş çikolata gezdirerek süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.