Çay yanına kurabiyeyi herkes sever. Fakat öyle lezzetler var ki bin yıl geçse de popülerliğini yitirmez. Tabi ki fındıklı kurabiye tarifinden bahsediyorum. İçerisindeki damla çikolata lezzetiyle damakta unutulmayan bir tat bırakan fındıklı kurabiyeyi yapmak sadece yarım saatinizi alır.
Fındıklı kurabiyenin püf noktası ise hamurunu dinlendirmektir. İşte yapılışından fırına kadar fındıklı kurabiye tarifi ve malzemeleri...
FINDIKLI KURABİYENİN PÜF NOKTASI
Pişirirken kurabiyelerin dağılmaması için hamurun soğutun
Fırın tepsisinde her bir kurabiye arasında yeterli boşluk bırakın
Malzemeleri oda sıcaklığında kullanın
FINDIKLI KURABİYE İÇİN MALZEMELER
Yarım çay kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
¾ su bardağı eritilmiş tuzsuz tereyağı
¾ su bardağı açık kahverengi şeker
70 gram toz şeker
1 büyük yumurta
1 yumurta sarısı
2 çay kaşığı vanilya özü
1/2 su bardağı ( 55 gr ) fındık, öğütülmüş
75 gram kıyılmış fındık
1 su bardağı damla çikolata
Yeteri kadar un
Servis için deniz tuzu
FINDIKLI KURABİYE TARİFİ
Fındıklı kurabiye tarifi için bir kapta un, mısır nişastası, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Kenara koyun.
Tereyağını küçük bir tavada eritin ve orta boy bir kâseye dökün. Esmer şeker ve toz şekeri ekleyin ve hiç şeker topakları kalmayana kadar çırpın. Yumurta, yumurta sarısı, vanilya özü ve öğütülmüş fındığı da ekleyin ve çırpın.
Islak malzemeleri kuru malzemelerin içine dökün ve karıştırın. Damla çikolataları ve kıyılmış fındığı katlayın.
Hamurun üzerini örtüp buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Fındıklı kurabiyenin püf noktası burasıdır. Kullanmadan önce hamuru çıkarın ve oda sıcaklığında 10-15 dakika yumuşamasını bekleyin.
Hamuru, eninden daha uzun olacak şekilde toplar halinde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralarında yeterli boşluk bırakarak yerleştirin.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Isı fırın çeşidine göre değişebilir. Yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Çay yanına fındıklı kurabiye yemeye hazır. Afiyet olsun...