Bir porsiyonunda gençlik var! Kolajen canavarı besinler

Kolajen gençliğin ana maddesi. Kolajeni eksilen ciltlerde sarkmalar meydana gelir. Peki hangi besinler sizi diri tutar? İşte yanıtı...

Sağlıklı bir cilt için kolajen şarttır. Kolajen besin ve takviye yoluyla alınabilir. Tavuk ve hindi eti kolajen bakımından zengindir. İşte detaylar...

KOLAJEN İÇEREN BESİNLER

Tavuk ve hindi, doğal kolajen bakımından yüksektir, bu nedenle birçok kolajen takviyesi kümes hayvanlarından elde edilir. Bağ dokusu, deri ve sinir kollajen açısından özellikle yüksektir, bu nedenle kemiksiz, derisiz bir tavuk göğsünden derili bir kesime veya bir miktar bağ dokusuna dallanma, kollajen alımınızı önemli ölçüde artıracaktır. Kümes hayvanları ayrıca vücutta kolajeni sentezlemek için gereken amino asitler olan prolin ve glisin bakımından da zengindir, bu nedenle bu yiyecekleri yediğinizde iki kat kolajen artışı elde edersiniz.

Somon ve uskumru gibi balıklar, kabuklu deniz ürünleri gibi kolajen bakımından yüksektir. Bununla birlikte, balık eti özellikle zengin bir kolajen kaynağı değildir. Bunun yerine, bu hayati proteinin çoğu, pullar, gözbebekleri, yüzgeçler ve kemikler gibi balığın "daha az arzu edilen" dokularında bulunur. Genel bir kural olarak, kolajen en çok kasta değil bağ dokusunda bulunur, bu nedenle hayvansal gıdaların "et" kısmı, bağ dokularından daha düşük kolajen konsantrasyonları içerir.

Sığır eti bir miktar doğal kolajen içerir, ancak vücutta kolajen oluşturmak için gereken iki amino asit de dahil olmak üzere protein açısından da çok yüksektir. Ayrıca sığır eti, vücudun kolajen üretmek için ihtiyaç duyduğu temel minerallerden biri olan çinko için Günlük Değerin %100'ünden fazlasını sağlar.

Kolajen içeriği yüksek bu yiyeceklere ek olarak, kolajen üretimini destekleyen yiyecekleri yemek, vücudunuzdaki bu proteinin bolluğunu etkili bir şekilde artırabilir. Amino asit prolini yüksek gıdalar arasında yumurta akı, süt ürünleri, buğday tohumu ve kuşkonmaz gibi bazı sebzeler bulunur. Kollajen sentezlemek için gereken diğer önemli amino asit, özellikle hayvan derisi (tavuk derisi) ve jelatin bakımından yüksek olan, ancak aynı zamanda protein açısından zengin gıdaların çoğunda bulunan glisindir.