Bir lokması altın değerinde besin! İftardan hemen sonra avuç kadar için

En eski besinlerden biri olan kefirin bir gramı bile altın değerinde. Uzun süren açlık ve susuzluk sonrası uzmanların iftar sonrası önerdiği besinlerden biridir. Orta Asya kültüründen tüm dünyaya yayılan kefir hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Peki kefirin faydaları nelerdir? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Doğanın sunduğu en faydalı probiyotik olan kefir, yüksek oranda vitamin ve mineraller barındırır. Sağlıklı olan bu besin tam altın değerinde. Bir lokması bile vücudun tüm eksikliklerini kapatan besin, yüzyıllardır sağlık amaçlı tüketilir. Sütten elde edilen kefir hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık.

İftar sonrası uzmanlar tarafından şiddetle tüketilmesi önerilen kefir, ekşimsi bir tada sahiptir. İçeriğinde yüksek oranda probiyotik barındırır.

KEFİRİN FAYDALARI NELERDİR?

Uzun süre çalışmayan metabolizmayı hızlandırır. Bağışıklık sisteminin ihtiyacı olan proteinleri tek seferde sağlar. Vücudun direncini artırır. İlaç alımını azaltır.

Kolesterol seviyesini dengeleyerek damarlarda yağ birikimini engeller. Özellikle kilo vermek isteyenler için kefir oldukça faydalı bir besindir.

Sindirim sorunlarını sık sık yaşayanlar genellikle 25 yaş üstü kişilerdir. Bağırsaklarda zamanla azalan faydalı bakteriler besinlerine enzimlenmesini yavaşlatır. Ancak düzenli tüketilen kefir bağırsaklardaki bakterileri artırır.

Vücutta adeta antioksidan görevi görür. Fazla olan toksinleri ve ödemi vücuttan atmak için avuç kadar kefir fayda sağlar.

İftar sonrası metabolizmayı ateşleyecek kan şekerini dengeleyecek karışım! Çaydan önce için