Bal kabağı çorbası tam bir vitamin deposu. Çeşitli baharatlarla lezzetlenen bal kabağı nasıl yapılır? İşte bal kabağı çorbası tarifi...
250 gr balkabağı
1 orta boy havuç
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy patates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı et suyu
5 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, muskat
YAPILIŞI
Balkabağı, havuç, soğan ve patatesi eşit büyüklükte doğrayın.
Tencereye zeytinyağı, ve doğranmış malzemeleri alarak orta ateşte 5 dakika kadar kavurun. (Haşlanmış balkabağı ya da balkabağı püresi kullanacaksanız soğan, patates ve havucu 3-4 dakika kavurduktan sonra balkabağını ekleyin ve 2 dakika boyunca, kabak tamamen ezilinceye kadar kavurun.
Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca et suyu ve suyu tencereye ilave edin, tuz ve baharatları ilave ederek lezzetlendirin.
Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişen çorbayı blenderdan geçirin ve 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.