Bir kepçe çorbayla gelen şifa! Bal kabağı çorbası tarifi

Bal kabağı çorbası özellikle kış aylarında sıcacık tadıyla çok seviliyor. Bal kabağı çorbası besleyici ve şifa deposu. Peki bal kabağı çorbası nasıl yapılır? İşte bal kabağı çorbası tarifi...

Bal kabağı çorbası tam bir vitamin deposu. Çeşitli baharatlarla lezzetlenen bal kabağı nasıl yapılır? İşte bal kabağı çorbası tarifi...

MALZEMELER

250 gr balkabağı

1 orta boy havuç

1 orta boy kuru soğan

1 orta boy patates

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı et suyu

5 su bardağı sıcak su

Tuz, karabiber, muskat

YAPILIŞI

Balkabağı, havuç, soğan ve patatesi eşit büyüklükte doğrayın.

Tencereye zeytinyağı, ve doğranmış malzemeleri alarak orta ateşte 5 dakika kadar kavurun. (Haşlanmış balkabağı ya da balkabağı püresi kullanacaksanız soğan, patates ve havucu 3-4 dakika kavurduktan sonra balkabağını ekleyin ve 2 dakika boyunca, kabak tamamen ezilinceye kadar kavurun.

Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca et suyu ve suyu tencereye ilave edin, tuz ve baharatları ilave ederek lezzetlendirin.

Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Pişen çorbayı blenderdan geçirin ve 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.