Bir kavanoz C vitamini! 3'lü kombo turşusunu kurun! Bağışıklığı dipçik gibi yapıyor

Bağışıklığı şaha kaldıran bir tarif! Zencefil, limon ve portakalla yapılan bağışıklık gücünü nirvanaya çıkaran kavanozlu karışım nasıl yapılır?

Bağışıklık güçlendirici bu özel vitamin deposunu hazırlamak için; 1 yumru zencefil, 1 adet limon, bir adet portakal, 2 adet kabuk tarçın ve yeteri kadar bal gerekiyor. Bunun için bunları deneyin.

Öncelikle zencefilin kabuğunu ayıklayıp, limon ve portakalı da iyice yıkamanız gerekiyor. Süper bağışıklığın sırrı...

Zencefili minik küp şeklinde doğrayın.

Limon ve portakalı da kabuklarıyla birlikte yine olabildiği kadar küçük küp şeklinde kesin.

Püf Noktası: Limon ve portakalı kabuğuyla birlikte doğrayacağınız için keskin bir bıçak kullanmalısınız. Aksi halde tüm suları kesme tahtasına akıyor.

Doğrayarak hazırladığınız malzemeleri orta büyüklükteki bir kavanoza sırasıyla zencefil, limon ve portakal olarak yerleştirin. Bağışıklık kürünüz hazır.

Tarçın kabuklarını da dik duracak şekilde kenarlara yerleştirin.

Şimdi sıra balda.

Balı da bütün malzemelerin üzerini örtecek miktarda koyuyorsunuz.

Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp buzdolabına kaldırabilirsiniz artık.

Fakat ara sıra kontrol ederek kavanozu ters yüz etmeniz gerekiyor, çünkü bal kavanozun dibine çöküyor.

Bu şekilde buzdolabında bir gün bekledikten sonra, her sabah aç karnına bir tatlı kaşığı içmeniz sağlığınıza sağlık katacak, hastalıkların da önüne geçecektir. Bağışıklığını kuvvetlenecektir.

Eğer çay olarak tüketmek isterseniz de bir fincan ılık su içerisine 1 yemek kaşığı koyup içebilirsiniz.

Sağlıklı günler dileriz.