Bir kaşığında hayat duruyor! Ultra lezzetli güllü fıstıklı parfe tarifi

Güllü fıstıklı parfe tüm tatlı ihtiyacınızı karşılıyor. Çay eşliğinde tüketilen fıstıklı parfeyi dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Peki fıstıklı parfe nasıl yapılır?

Güllü fıstıklı parfe son derece şık bir tatlı. Tadı ise oldukça güzel. Peki fıstıklı parfe nasıl yapılır?

GÜLLÜ FISTIKLI PARFE TARİFİ

MALZEMELER

250 ml krema (yüzde 35 yağlı)

125 gram beyaz çikolata

Yarım su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

6 yemek kaşığı su

4 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı gül suyu

30 gram Antep fıstığı

SÜSLEMEK İÇİN

Gül yaprakları

Kremayı mikserle iyice çırparak buzdolabında bekletin.

Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin.

Toz şeker, tuz ve suyu şeker eriyene kadar ısıtın.

Kaynama noktasına gelince ocağı kapatın ve tamamen soğuması için kenarda bekletin.

Yumurta sarılarının renkleri açılıp krema kıvama gelene kadar mikserin yüksek devrinde 6-7 dakika çırpın.

Üzerine soğuyan şekerli su ve gül suyunu yavaşça akıtırken, diğer yandan da çırpmaya devam edin.

Eriyen çikolatayı ilave edip karıştırın.

Kremayı azar azar ekleyip spatula ile alttan üste doğru homojen kıvama gelene kadar karıştırın.

Porsiyonluk kaselere pay edip, derin dondurucuda en az 4 saat dinlendirin.

Sürenin sonunda Antep fıstığı ve gül yaprakları ile süsleyerek servis yapın.