Bir kaşığı yetiyor! Kanserden beyne tüm vücudu koruyan baharatı mutlaka yemeklere katın

Zerdeçal Uzak Doğu'ya ait bir baharat. Kansere müthiş etkili olan kurkumin deposu. Peki zerdeçalın faydaları neler? İşte yanıtı...

Baharatlar dünyasının en sağlıklı baharatlarından biri olan zerdeçalı yemeklerinize mutlaka katın. Peki zerdeçalın faydaları neler? İşte yanıtı...

ZERDEÇALIN FAYDALARI

Zerdeçal doğal bir iltihap gidericidir. Zerdeçalın etken maddesi kurkumin, vücuttaki enflamatuar moleküllerin etkisini bloke eden kanıtlanmış, güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Romatoid artrit ve iltihaplı bağırsak hastalığı üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır. Araştırmalar zerdeçalın antioksidan, antibakteriyel, antiviral ve antifungal aktiviteye sahip olduğunu göstermektedir. Zerdeçal bağışıklık seviyelerini artırır ve destekler, kolesterolü düşürür. Kurkumin aynı zamanda güçlü bir antioksidan olduğu için vücudu serbest radikallere karşı koruyarak kalp hastalıkları ve kanser riskini azaltır. Alzheimer hastalığının tedavisine yardımcı olur. Alzheimer hastalığı, amiloid plakları adı verilen protein yumaklarının birikmesinden kaynaklanır. Zerdeçaldaki kurkumin bu plakların temizlenmesine yardımcı olur. Glokom ve katarakt tedavisinde yardımcı olur. Düzenli zerdeçal tüketimi glokomun ilerlemesini durdurur ve ayrıca görme kaybını da önler. Vücuttaki toksinlerle savaşır, karaciğer enzimlerinin oluşumunu destekler.