Bir kaşığı demir dolu! Damla sakızlı karadut reçeli nasıl yapılır?

Tam bir demir deposu olan karadutla kahvaltı sofralarını şenlendirebilirsiniz. Yüksek oranda antibiyotik barındıran karadut reçeline bir de damla sakız eklerseniz muazzam bir tat elde etmiş olursunuz. Peki damla sakızlı karadut reçeli nasıl yapılır? işte tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Vitamin ve mineral açısından zengin olan karadutu kahvaltı sofralarından eksik etmeyin. Özellikle kış aylarında tüketilmesi tavsiye edilen karadut ve damla sakızın birleşmesinden ortaya çıkan bu reçel demir emilimini artırır.

Bu sayede karadut tam bir yaşlanma karşıtı besindir. Vücudun vitamin deposunu doldurur. Sizler için bu eşsiz lezzetin yapım aşamasını araştırdık.

PEKİ DAMLA SAKIZLI KARADUR REÇELİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 kilo karadut

2 yemek kaşığı damla sakız

Bir yemek kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

Bir tencerenin içine karadutları iyice yıkayın ve koyun.

Karadutların temizlenmesi çok önemlidir.

Üzerine damla sakızı döküp 5 dakika tencerenin ağzını kapatarak bekletin.

Akabinde ocağa koyun ve yarım saat kaynatın.

Koyulaşan karadut kıvamına limon suyu ilave edin.

10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Ardından temiz cam kavanozlara boşaltın.

Afiyet şifa olsun...

Protein patlaması! Bıldırcın yumurtası nasıl pişirilir?

Tam bir demir kaynağı! Evde kahvaltılık tahinli ekmek nasıl yapılır?