AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Vitamin ve mineral açısından zengin olan karadutu kahvaltı sofralarından eksik etmeyin. Özellikle kış aylarında tüketilmesi tavsiye edilen karadut ve damla sakızın birleşmesinden ortaya çıkan bu reçel demir emilimini artırır.
Bu sayede karadut tam bir yaşlanma karşıtı besindir. Vücudun vitamin deposunu doldurur. Sizler için bu eşsiz lezzetin yapım aşamasını araştırdık.
1 kilo karadut
2 yemek kaşığı damla sakız
Bir yemek kaşığı limon suyu
Bir tencerenin içine karadutları iyice yıkayın ve koyun.
Karadutların temizlenmesi çok önemlidir.
Üzerine damla sakızı döküp 5 dakika tencerenin ağzını kapatarak bekletin.
Akabinde ocağa koyun ve yarım saat kaynatın.
Koyulaşan karadut kıvamına limon suyu ilave edin.
10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Ardından temiz cam kavanozlara boşaltın.