Kolajen takviyesi son zamanlarda oldukça moda. Ancak bazı besinlerdeki kolajen miktarı takviyelerden çok daha fazla. İşte detaylar...
KEMİK SUYU
Son araştırmalar kemik suyunun güvenilir bir kolajen kaynağı olmayacağını bulsa da bu seçenek kulaktan kulağa açık ara en popüler olanıdır. Hayvan kemiklerinin suda kaynatılmasıyla yapılan bu işlemin kolajen çıkardığına inanılıyor. Bunu evde yaparken, et suyunu lezzetlendirmek için baharat ekleyebilirsiniz. Ancak, diğer malzemelerle birlikte kullanılan kemiklerin kalitesi nedeniyle her kemik suyu farklıdır diye ekliyor.
TAVUK
Eğer bütün bir tavuğu kestiyseniz, kümes hayvanlarının ne kadar bağ dokusu içerdiğini muhtemelen fark etmişsinizdir. Bu dokular tavuğu zengin bir kolajen kaynağı yapar.
YUMURTA AKI
Yumurtalar diğer birçok hayvansal ürün gibi bağ dokuları içermese de, yumurta akıları vardır. Büyük miktarlarda prolin, kolajen üretimi için gerekli amino asitlerden biridir.
BALIK VE KABUKLU DENİZ ÜRÜNLERİ
Diğer hayvanlar gibi balıklar ve kabuklu deniz ürünleri de kolajenden yapılmış kemiklere ve bağlara sahiptir. Bazı insanlar deniz kollajeninin en kolay emilenlerden biri olduğunu iddia etti.