Evde kahvaltılık greyfurt marmelat tarifi! Bir kaşığı bağışıklığı demir gibi yapıyor...

Kış meyvesi olan greyfurtu kahvaltı sofralarına en lezzetli şekilde taşıyabilirsiniz. Acı ve ekşi olan tadını damaklarda iz bırakacak lezzete çeviren marmelat tarifini sizler için derledik. Bağışıklığı demir gibi yaparak direnci artırır. İşte Evde kahvaltılık greyfurt marmalet tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Kış aylarının en lezzetli tropik meyvelerinden biri olan greyfurtu sabah kahvaltılarında marmelat olarak tüketebilirsiniz. Biraz acımsı bir tadı olduğundan marmelat olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Ve yapım aşasımda ince püf noktaları var.

Süper besin greyfurt bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu yüzden sabahları bir kaşık tüketilmesi tavsiye edilir. Hastalıklara karşı vücudun direncini artıran mucize greyfurt marmelatının tariflerini sizler için araştırdık.

PEKİ EVDE KAHVALTILIK GREYFURT MARMALETI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

2 adet olgun greyfurt

1 su bardağı şeker

1 paket vanilya

Yarım çay bardağı limon suyu

YAPILIŞI

Greyfurt kabuklarını soyun küp küp kesip üzerine yarım çay bardağı şeker dökün.

1 su bardağı su koyun bekletin. Ertesi gün 15 dakika boyunca karıştırarak kaynatın.

Ardından iç posayı keserek koyun.

Bir su bardağı şekeri koyup vanilyayı ve limon suyunu koyun karıştırın.

Su az gelirse göz kararı kadar yarım çay bardağı kadar yeniden ilave edin.

Kısık ateşte 20 dakika boyunca karıştırarak pişirin.

Akabinde cam bir kavanozun içini kurutup reçeli ekleyin.

Kahvaltı sofralarınızı için olan marmelatınız hazır!

Afiyet şifa olsun...

Kış aylarının C vitamini deposu! Evde limon kabuğu reçeli nasıl yapılır?

Hem sağlıklı hem lezzetli! Brokolili ve havuçlu börek nasıl yapılır?