Bir kaşığı antibiyotik deposu! Kahvaltı için ayva reçeli nasıl yapılır?

Lif bakımından zengin olan besinlerin başında gelen ayvayı kahvaltı sofralarına taşımayı ihmal etmeyin. Güçlü bir antibiyotik olan ayva tek bir kaşıkla muhteşem faydalar sağlar. Peki kahvaltı için ayva reçeli nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Kış aylarının en değerli besinlerinden biri olan ayvayı, kahvaltı sofralarına reçel forumda getirmeyi ihmal etmeyin. Tek bir kaşığı bir en doğal antibiyotik olan ayva reçelini akşamdan yapmanız yeterlidir.

Ayva aynı zamanda yüksek oranda lif barındırır. Bu sayede bağışıklığı güçlendirirken bağırsakların da fonksiyonel hareketlerini artırır. Renginin koyu olmasının sırrı ise içeriğine atılan karanfil tomurcuklarıdır.

PEKİ AYVA REÇELİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

2 adet rota boy ayva

2 su bardağı toz şeker

1\5 su bardağı su

1 yemek kaşığı kadar limon suyu

2 adet karanfil

YAPILIŞI

Bir tencerenin içine ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın.

Küp küp parçalara bölerek tencereye koyun.

Üzerine toz şeker, su, karanfil ve limon suyunu ilave edin.

Akabinde kaynatmaya bırakın.

O sırada ara ara karıştırın.

20 dakika sonra ocaktan alın.

Afiyet şifa olsun...

Pazar kahvaltı sofralarınıza hizmet edecek lezzet! Fırınlanmış domates kızartması tarifi

Orijinal ballı süt nasıl yapılır? Sabah kahvaltısında bir bardak ballı süt içerseniz...