AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Kış aylarının en değerli besinlerinden biri olan ayvayı, kahvaltı sofralarına reçel forumda getirmeyi ihmal etmeyin. Tek bir kaşığı bir en doğal antibiyotik olan ayva reçelini akşamdan yapmanız yeterlidir.
Ayva aynı zamanda yüksek oranda lif barındırır. Bu sayede bağışıklığı güçlendirirken bağırsakların da fonksiyonel hareketlerini artırır. Renginin koyu olmasının sırrı ise içeriğine atılan karanfil tomurcuklarıdır.
2 adet rota boy ayva
2 su bardağı toz şeker
1\5 su bardağı su
1 yemek kaşığı kadar limon suyu
2 adet karanfil
Bir tencerenin içine ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın.
Küp küp parçalara bölerek tencereye koyun.
Üzerine toz şeker, su, karanfil ve limon suyunu ilave edin.
Akabinde kaynatmaya bırakın.
O sırada ara ara karıştırın.
20 dakika sonra ocaktan alın.
Afiyet şifa olsun...