Kış çorbası zengin vitamin ve mineralleri barındıran bir içecek. Hasta olmak istemiyorsanız haftada 2 kez bu çorbayı deneyebilirsiniz. Peki kış çorbası nasıl yapılır? İşte yanıtı...
KIŞ ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler
200 gr ıspanak
200 gr brokoli
2 havuç
1 kereviz
1 patates
1 su bardağı süt kreması
1 kahve fincanı bulgur
1/2 demet maydanoz
15 gr tereyağı
8 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kırmızı toz biber
Tuz
YAPILIŞI
Ispanak, brokoli, havuç, kereviz, patates ve maydanozu temizleyip ince ince doğrayın. Sebzeleri tencereye alın üzerine 8 bardak su ekleyerek haşlayın. Ardından suyunu süzün ve sebzeleri blenderden geçirip püre haline getirin.
Sebze suyunu tencereye alıp üzerine bulguru ilave edin. 10 dakika pişirdikten sonra sebze püresini ekleyin.
15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kremayı ekleyin ve tencereyi ocaktan alın. Sos tavasında tereyağını eritin.
Nane, toz biber ve tuz ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız sosu, çorbanın üzerinde gezdirin.