Soğuk algınlı ve yaz halsiziliği derken herkes biraz rahatsız. Peki İbn-i Sina gribe yakalananlara ne öneriyor? İşte yanıtı...
MALZEMELER
5 su bardağı tavuk suyu
Bir çay bardağı tel şehriye
Bir adet havuç
Birkaç dal maydanoz
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Tavuk göğüslerini haşlayın. Haşlama suyundan 5 bardak kenara ayırın.
Haşlanmış tavukları didikleyin.
Havucu rendeleyin ve az miktar zeytinyağında kavurun.
Tavuk suyunu tencereye koyun ve ocağa alın. Su kaynamaya başlayınca içine tel şehriyeyi ilave edin.
Didiklenmiş tavukları ve havucu da tencereye ekleyin.
Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozları da tencereye koyup 10 dakika kaynatın.
Üzerine limon sıkarak içebilirsiniz.