AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Psikoloji de terk edememek mutsuzluğun hem nedeni hem de sonucudur. Bu psikolojik sürece sahip kişiler mutsuzluklarını artırmamak için terk etmekten sakındıklarını açıklar. Ancak uzmanlar ilişkide terk edemeyen kişilerin tedavi edilmesi gerektiğini belirtiyor. İnsanı öldüren yürüyen ölüye çeviren bu hisler konusunda merak edilenleri sizler için araştırdık.
Mutsuzluk ciddi bir anekdot olarak görülür. Bu durum insanı daha yüksek oranda terk edememeye sürükler. Çünkü terk edememek travmatik bir durumdur.
* Eğer mutsuzluğa rağmen terk edemiyorsanız karşıdaki kişiye aşırı bağlandınız demek. Bu bağlılık ise hayrı alamet değil. Çünkü terk edememek çocuklukta travmalar yaşayan kişilerde ortaya çıkan bir durumdur.
* Kadın ve erkek fark etmez. Çocukken yetişkinleri tarafından terk edilen ya da yalnız bırakılan çocuklar bu durumun yansıttığı ağır sonucu bilir. İlişkiye başlarken bunun farkında olmayan kişiler zamanla fark ederler.
* Psikologlar korkuların ilişki başladığında ortaya çıkmasının en büyük diğer nedenini ise sevgiye bağlar. Çünkü çok zor kazanılan sevgi, tanımak ve zaman geçirdikten sonra vazgeçmek oldukça imkansız hale gelir.
* Borderline yani çift duyusal kişiler terk etmeyi asla beceremez. Terk edildiğinde ise tetikli bir ruhsal hastalığa dönüşür. Mutlu olmamasına rağmen hatta mutlu etmemesine rağmen terk etmekten korkar.
* Kısacası ilişkide mutsuzluğu göze alan bir beraberlikle devam etmek daha kolay gelir. Yaşanılan ruhsal çöküşler sıkıntılar ve yalnız hissetmek onlar için ikinci plana düşer. Bazı psikologlar bu tarz insanların sergileyeceği ani terk etmek eylemine devrim olarak bakar.