Bir göz kalemiyle kaç farklı makyaj yapılır?

Göz kalemi, rimel, far çekici bir makyajın olmazsa olmazı. Birçok farklı tona sahip olan göz kalemlerinden cildinize uygun olanını bulmak ise önemli bir detay. Peki sadece bir göz kalemiyle kaç farklı makyaj yapılır? İşte yanıtı..

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Mat, simli, yağlı... Göz kaleminin birbirinden farklı çeşitleri mevcut. Peki bir göz kalemiyle kaç farklı makyaj tekniği uygulanabilir? İşte yanıtı...

GÖZ KALEMİYLE KAÇ FARKLI MAKYAJ TEKNİĞİ UYGULANIR?

CAT EYES GÖZ MAKYAJI: Yağlı bazlı bir göz kalemini göz kapağınıza eyeliner sürer gibi uygulayın. Daha sonra pamuk, fırça veya parmağınızın ucu yardımıyla kalemi yukarı doğru yayın. Bu sürüş tekniği göz yapısının daha çekik ve yukarda olmasını sağlayacaktır.

GÖZ PINARINA UYGULA: Göz pınarına gözün aşağı kısmına sürülen kalem buğulu ve duygulu bir bakış kazandırır. Dişil enerjiyi arttıran gözün altına kalem çekmek tekniği feminen aura yaratır. Gözlerin daha iri ve dikkat çekici görünmesini sağlar.

KAŞ BOŞLUĞU: Kaş kalemini yoksa kaş renginize yakın bir göz kalemini kaş hizanıza uygun şekilde çizin. Çok bastırmamaya özen gösterin. Şayet sert bir ifade oluşturduysa fırça yardımıyla üzerinden alın.