Bir bebeğin anne karnındayken keyif aldığı 3 şey

Dünyadaki en özel duygulara sebep olan hamilelikte anneyle bebek arası iletişim bebek daha doğmadan başlar. Hayata pat diye giren bu küçük bezelyeler hamileyken sinyaller gönderir ve sevildiğini hissettirir. Hatta hamileyken öyle anlar vardır ki ''Acaba söylediklerimizi anlıyor mu?'' hissine sebep olur. Bir bebeğin anne karnındayken en sevdiği 3 şeyi derledik. İşte bebek sahibi olmayı düşünenlere keyif verecek detaylar...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Dünyada tanımı olmayan bir şey varsa şüphesiz annelik ve hamilelik sürecidir. İkisi de ne kadar anlatılsa bu olayın mucizevi yönü akıl almayacak kadar sınırsızdır. Anne ve bebek arasındaki duygusal bağ hamilelik sürecinde başlıyor. Hamileyken bebek bazı mesajlar göndererek en çok sevdiği şeyleri belli eder.

Anne sesi

Hamilelik sürecinde bebeklerin annelerinin sesini duyduğu bilimsel çalışmalara konu olmuş. Bebekler hamileliğin 20. haftasında anne sesini duyar ve tekmeleriyle tepki bile verir. Anne karnı bebeğin işitme duyusunu geliştirmeye başladığı yerdir ve tanımayı öğrendiği ilk ses açıkça annesinin sesidir. Üstelik bu onun en sevdiği ses ve doğum tarihi yaklaştıkça buna daha fazla tepki verecek.

Sıcak banyo ve dokunma

Hamilelik özellikle son üç aylık dönemde yorucudur. Bu süreçte uzmanlar sık sık ılık duşu önerir. Bu hem anneleri hem de bebekleri rahatlatır. Ancak banyoya girmeden önce sağlığınızı etkilememek için öncelikle jinekoloğunuza ideal sıcaklığı sorun. Sıcaklık elbette hoş ama aşırıya da kaçmayın. Bebekler anne karnındayken dış uyaranlara iyi tepki verirler. Yani karnına hafifçe vurduğunuzda tekmeyle karşılık vermesi alışılmadık bir durum değil. Bebeğiniz dış dünyayla etkileşime girmeyi, özellikle de sizinle iletişim kurmayı seviyor. Onun için bu bir tür oyun, bu yüzden oynamaktan çekinmeyin.

Tatlı yiyecekler

Hamilelerin aşerme olayını hepimiz duymuşuzdur. Hatta ultrasona girmeden genelde çikolata yenmesi tavsiye edilir. Çünkü anne tatlı bir şey yediğinde bebek de bundan zevk alır.