Bir avucu tansiyonu ve stresi düşürüyor! Bu kuruyemişi evinizden eksik etmeyin

Fındık enerji vermesiyle bilinen doğal yağlı bir kuruyemiştir. Fındık tansiyonu dengeleme özelliğine sahiptir. Fındığın Omega 3 takviyesi sağladığı da kanıtlanmıştır.

HABER MERKEZİ

Açlığı bastıran sağlıklı bir atıştırmalık olan fındık en sevilen kuruyemişlerden. Uzmanlar protein ve vitamin açısından zengin bu yiyeceğin düzenli olarak tüketilmesini öneriyor. Fındığın hiç bilinmeyen 6 faydası var.

Fındık insan vücudu için en sağlıklı kuruyemişler arasında yer alıyor.

Protein ve vitamin açısından zengin olan bu atıştırmalığın mutfakta kullanımı neredeyse sınırsız.

Kahvaltılarda, tatlılarda, hamur işlerinde hatta bazı salatalarda bile ek malzeme olabiliyor.

KALP DOSTU

Fındık, omega-3 yağ asitlerinin bir kaynağı.

Omega-3'lerin ise kalp sağlığına birçok faydası var ve kardiyovasküler hastalık geliştirme riskini azalttığı araştırmalarla ortaya konulmuş durumda.

Omega-3 içeriğine ek olarak fındıklar, hipertansiyona katkıda bulunabilen oksidatif stresten vücudu koruyan antioksidanlarla da dolu.

Kolesterolü ve iltihabı azaltarak kalbin sağlıklı kalmasına yardımcı olan yüksek miktarda fenolik bileşik içeriyorlar.

KANSERE KARŞI KORUYUCU

Oksidatif stres, belirli kanser türlerini geliştirme riskini artırabiliyor.

Fındıklarda bulunan antioksidan enzimlerden biri olan manganez süperoksit dismutaz, oksidatif stresi azaltmaya yardımcı oluyor ve kanser geliştirme riskinizi azaltıyor.

Fındık ayrıca hücreleri kansere yol açabilen hücresel hasar türlerine karşı korumaya yardımcı olan E vitamini de içeriyor.

Proantosiyanidinlerin önemli bir kaynağı da olan bu kuruyemişle ilgili yapılan çalışmalarında, fındığın belirli kanser türlerini önlediği görüldü.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR

Fındık, hücreleri oksidatif strese karşı koruyan antioksidanlar açısından zengin.

Antioksidanlar bağışıklık savunmasının ilk hattını oluşturuyor.

KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜRÜYOR

Bazı araştırmalar, fındıkların kan şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Bu durum fındıkta bol miktarda bulunan oleik asitin varlığına bağlanıyor.

Bu nedenle şeker hastalarına fındık tavsiye edilebiliyor.

BAĞIRSAK VE AKCİĞERE FAYDALI

Günlük olarak yeterli miktarda fındık almak metabolizmayı ve bağırsak hareketlerini hızlandırdığı için kilo vermeye yardımcı olabiliyor.

Ayrıca astım riskini azaltmada da fayda sağlıyor.

KAVRULMAMIŞ OLANINI TÜKETİN

Beslenme uzmanları fındığın kavrulmamış halinin tüketilmesini öneriyor.

Çünkü içeriğindeki yağ oranı kavurma işlemi sırasında yüzde 15'ten fazla azalıyor.

Kavrulmamış fındıklar kavrulmuş fındıklara göre iki kat daha fazla antioksidan içeriyor.