Bir avucu 10 insüline bedel! Kahvaltı öncesi tüketilirse kan şekerini düşürüyor

Kavrulmuş leblebi tok tutucu özelliğe sahiptir. Kavrulmuş leblebi kan şekerini düşürme konusunda çok etkili. Peki kavrulmuş leblebi hangi vitaminler içeriyor? İşte yanıtı...

Lif ve potasyum bakımından çok zengin olan kavrulmuş leblebinin içeriği çok zengin. Peki kavrulmuş leblebi neden şifalı? İşte yanıtı...

KAN ŞEKERİNİ DENGELER

Gün içerisinde bir avuç kavrulmuş leblebi yemek; kan şekerinin dengelenmesinde etkili olur, vücuttaki insülin miktarının düşmesini sağlayarak insülin seviyesinin düşmesini sağlar.

HASTALIKLARA KARŞI KORUR

Bir avuç leblebi tüketmek; içeriğinde yer alan mineral ve vitaminlerin sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korur.

KALP HASTALIKLARINA YAKALANMA İHTİMALİNİ DÜŞÜRÜR

Kavrulmuş leblebinin içeriğinde yer alan B6, C vitaminleri, lif ve potasyum kalp sağlığını korur. Yüksek miktarda lif içerir bu sayede kolesterolün düşürülmesine yardımcı olarak kalp hastalıklarına yakalanma ihtimalini düşürür.

HASARLI HÜCRELERİ ONARIR

Kavrulmuş leblebi; yüksek oranda B vitamini içerir, böylece hasarlı hücrelerin onarılmasına yardımcı olur. Hasar gören hücrelerin fonksiyonelliklerini artırabilmek için bir avuç leblebi tüketmek birebirdir. Ayrıca böbreklerin daha da işlevsel çalışabilmesi ve böbrek taşı düşürme için iyi gelir.

Kavrulmuş leblebinin içeriğinde yer alan selenyum karaciğer enzimine destek olur. Kansere sebep olan bazı bileşiklerin yok edilmesine destek sağlayabilir. İltihaplanmayı önleyebilir, tümörlerin de büyümesini engelleyebilir.

KEMİK YAPISINI KORUMAYA YARDIMCI OLUR

Kavrulmuş leblebinin içeriğinde yer alan K vitamini, demir, magnezyum, kalsiyum ve fosfat; kemik yapısını korumaya destek olur. Fosfat ve kalsiyum kemik yapısına faydalı gelir, manganez ise kemik oluşumunda etkilidir.

MİDEYE FAYDALIDIR

Midesi rahatsız olan kişilerin leblebi tüketmesi, bu rahatsızlıkların giderilmesi için faydalıdır. Kavrulmuş leblebi, mide öz suyunu emer ve mide ağrısını ortadan kaldırır.

CİLDİ KORUR

Kavrulmuş leblebinin içeriğinde yer alan manganez, cildin korunmasına yardımcı olur. UV ışınlarının meydana getirdiği kızarıklıkların engellenmesine destek olur, cilt hücrelerinin yenilenmesini destekler.

ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLUR

Lif oranı sayesinde uzun süre boyunca tokluk hissi oluşturur böylece daha az yemek yemeyi destekler. Bu özelliği sayesinde diyet sürecinde kilo vermeye yardımcı olur.

UYARI: Hassasiyeti ve alerjisi olan kişilerin bir doktora danışmadan tüketmesi tavsiye edilmez. Uzun süreli kan şekeri problemi yaşıyorsanız bir doktora görünmeniz tavsiye edilir.