Bir adeti enerji topu! Kahvaltılık incir reçeli tarifi, vitamin depolarınız taşıyor

Kahvaltıya en lezzetli incir reçeli nasıl yapılır? Tüketildiği anda zinde hissettiren incir reçeli çok şifalı. Peki kabızlığın da ilacı olan incir reçeli nasıl yapılır?

İncir reçeli çok sağlıklı. Bağırsak florasını destekleyen incir reçelinin detayında neler var? İncir reçeli nasıl yapılır?

FİLMLERE BİLE KONU OLDU

Filmlere dahi adını vermiş olan incir reçeli, mucizevi etkileri ile öne çıkıyor. Yoğurt içerisine 2 kaşık katıp tükettiğinizde vücudun enerjisini tavan yaptıran bu besin sayesinde melatonin ve serotonin hormonu salgısı da destekleniyor.

İçerisindeki yüksek orandaki lif miktarı sayesinde sindirim sistemini destekleyen incir reçeli, kansere karşı koruyucu etkisi ile de dikkat çekiyor.

KABIZLIĞI DA ÖNLÜYOR

Bağırsakları yumuşatan incir reçeli yoğurt ile bir araya geldiğinde bağırsak florasını destekliyor. Probiyotik oranı yüksek bu karışım sayesinde sağlıklı bir sindirim sistemi ve boşaltım mümkün oluyor.

Kabızlık, özellikle yaşam kalitesini ciddi oranda düşüren rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Bu rahatsızlıktan korunmak için ise günde iki kaşık incir reçelini bir kase yoğurt içerisine eklemek yeterli oluyor.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ DESTEKLİYOR

Hastalıklara karşı korunma sağlayan incir reçeli, yoğurt ile bir araya geldiğinde bağışıklık sistemini de çok daha sağlam bir hâle getiriyor.

Bakterilere ve virüslere karşı direnç gösteren incirin reçel formunda tüketilmesi, kolesterole karşı da korunma sağlıyor. Elbette ki tüm bu avantajlardan faydalanmak için doğru miktarda tüketime dikkat etmek gerekiyor.

KALSİYUM, MAGNEZYUM VE POTASYUM ZENGİNİ

İçerisindeki besin değerleri ile de dikkat çekmekte olan incir reçeli, yoğurt ile bir araya geldiğinde kemik sağlığını da önemli ölçüde destekliyor. Kalsiyum, magnezyum ve potasyum zengini olan bu besin kaynağı sayesinde sağlıklı ve uzun bir yaşam sürdürmek mümkün oluyor.

Kolesterolü düşüren ve vitamin bolluğuna sahip olan reçel, kalp hastalığı riskini de önemli ölçüde azaltıyor. Solunum ile ilgili rahatsızlıklarda da ayrıca yumuşatıcı etkisi olan bu karışım sayesinde geçmek bilmeyen öksürükten de kurtulmak mümkün oluyor.

DOĞRU MİKTARDA TÜKETİM ÖNEMLİ

Her besinde olduğu gibi incir reçelinde de doğru miktarda tüketime özen göstermek gerekiyor. Günde 2-3 kaşığı aşmayan tüketimlerde sağlıklı bir şekilde şeker girişini sağlamak, vitamin depolarını doldurmak ve hastalıklara karşı önlem almak mümkün oluyor.

İncir reçelini düzenli tüketmeye başlamadan önce bir doktora danışmak ve muhakkak kontrollü tüketmek de önem taşıyor. Özellikle hamileler, yaşlılar, çocuklar ve alerjen bünyeye sahip kişilerin doktorlarına danışmadan bu karışımı tüketmeleri önerilmiyor.

Yoğurt içerisine katarak da tüketebileceğiniz bu besin kaynağı sağlıklı bir tatlı alternatifi sunuyor oluşu ile de dikkat çekiyor.

İNCİR REÇELİ TARİFİ

Az malzemeyle hem sağlıklı hem de leziz bir reçel elde etmenizi sağlayan incir reçeli tarifi için gerekli malzemeler şu şekilde sıralanabiliyor:

1 kg taze incir,

750 gr şeker (opsiyoneldir, ne kadar az o kadar iyi)

1 tam limonun suyu,

1 su bardağı su

YAPILIŞI

İncirleri iyice yıkayıp tencereye koyun.

Üzerine şekerleri ekleyip bir gece boyunca bu karışımı bekletin.

Sabah, beklettiğiniz şekerli incir üzerine suyu ekleyin ve 30 dakika boyunca kısık ateşte kaynatın.

Reçel koyulaştıktan sonra altını kapatın ve kavanozlayın.

Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun!