Binbir derde deva lezzet! Tam bir vitamin deposu olan bademli ekmek nasıl yapılır?

Eskilerin en sevilen lezzetlerinden biri olan bademli ekmek kahvaltı da tek yiyecek olarak tüketilirdi. İçeriğinde zengin besin kaynakları olan bu ekmek tarifi sayesinde güne daha zinde ve sağlıklı başlanır. Sizler için bu eşsiz lezzetin tarifini araştırdık. Peki vitamin deposu bademli ekmek nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

İçeriğinde yüksek oranda E vitamini bulunan bademden yapılan ekmek, Anadolu'nun en eski lezzetlerinden biridir. Bademli ekmek kahvaltı sofralarında tek olarak tüketilirdi. Yüksek oranda enerji veren bademli ekmeğin faydaları saymakla bitmez. Güne enerjik başlamanızı sağlayan bademli ekmeğin içeriğinde birden fazla besin kaynağı vardır.

Şimdilerde kek kıvamında yapılan bademli ekmek beş çaylarında tüketilir. Bademli ekmek ve bir dilim filtre kahve günümüzde diyet listelerinin vazgeçilmezi oldu.

BADEMLİ EKMEK NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

250 gram tam buğday un

Bir yemek kaşığı bal

2 su bardağı su

Çay kaşığı ucu kadar tuz

1 avuç kavrulmuş badem

Bir yemek kaşığı kuru üzüm

Bir yemek kaşığı yulaf

1 tatlı kaşığı yaş maya

YAPILIŞI

Bir kabın içine mikserden geçirdiğiniz yulaf ve kuru üzümleri koyun.

Akabinde bademleri kırın.

İçine ekleyin daha sonra ise unu, yaş mayayı ve balı ilave edin.

Karıştırdığınız sırada azar azar suyu ilave edin.

Kek kıvamından biraz daha koyu kıvamda olduğunda dinlenmeye bırakın.

Bir kek kalıbını yağlayıp içine dökün.

200 derecelik fırında pişirin.

Afiyet şifa olsun...

Fransızların ayıla bayıla yedikleri lezzet! Brioche ekmeği nasıl yapılır?