AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
İçeriğinde yüksek oranda E vitamini bulunan bademden yapılan ekmek, Anadolu'nun en eski lezzetlerinden biridir. Bademli ekmek kahvaltı sofralarında tek olarak tüketilirdi. Yüksek oranda enerji veren bademli ekmeğin faydaları saymakla bitmez. Güne enerjik başlamanızı sağlayan bademli ekmeğin içeriğinde birden fazla besin kaynağı vardır.
Şimdilerde kek kıvamında yapılan bademli ekmek beş çaylarında tüketilir. Bademli ekmek ve bir dilim filtre kahve günümüzde diyet listelerinin vazgeçilmezi oldu.
MALZEMELER
250 gram tam buğday un
Bir yemek kaşığı bal
2 su bardağı su
Çay kaşığı ucu kadar tuz
1 avuç kavrulmuş badem
Bir yemek kaşığı kuru üzüm
Bir yemek kaşığı yulaf
1 tatlı kaşığı yaş maya
YAPILIŞI
Bir kabın içine mikserden geçirdiğiniz yulaf ve kuru üzümleri koyun.
Akabinde bademleri kırın.
İçine ekleyin daha sonra ise unu, yaş mayayı ve balı ilave edin.
Karıştırdığınız sırada azar azar suyu ilave edin.
Kek kıvamından biraz daha koyu kıvamda olduğunda dinlenmeye bırakın.
Bir kek kalıbını yağlayıp içine dökün.
200 derecelik fırında pişirin.
Afiyet şifa olsun...