AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
İftar menülerinde lezzet arayanlar şerbetlere yöneliyor. Ramazan şerbetleri hem lezzetinden hem sağlığa yararlı olmasından dolayı çok tercih ediliyor. İşte yemeklerin yanında şifa olan böğürtlen şerbeti tarifi ve malzemeleri...
BÖĞÜRTLEN ŞERBETİ TARİFİ MALZEMELER
500 gram temizlenmiş böğürtlen
2 litre su
1 su bardağı şeker
Yarım çay kaşığı limon tuzu
BÖĞÜRTLEN ŞERBETİ YAPILIŞI
Ramazan şerbetleri iftar sofralarının vazgeçilmezi. Bunlardan biri olan böğürtlen şerbetini yapmak oldukça kolay. Böğürtlen şerbeti tarifi için önce tüm malzemeleri tencereye koyup 20 dakika kadar kaynatıp altını kapatın. Soğumaya bırakın. Daha sonra temiz bir tülbenti veya süzgeci bir kabın içine yerleştirip şerbeti içine boşaltıp süzdürün. Limontuzu da ekleyebilirsiniz. Buzdolabında cam kavanozlarda bir hafta saklayarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
BÖĞÜRTLENİN FAYDALARI
Zararlı bakterileri önler.
Vücudu temizler
Sindirim sistemine faydalıdır
Kum ve taşların atılmasını kolaylaştırır
Yorgunluk ve strese iyi gelir
Cildi yenileyerek sıklaştırır
Hızlı toksin atıcıdır