Bin derde deva Ramazan içeceği tarifi

Ramazan şerbeti tarifleri birçok kişinin vazgeçilmezi. Peki, iftar sofrasına lezzet katan böğürtlen şerbetini hiç denediniz mi? Hem yaz günlerinin hem iftar sofralarının sevilen içeceği böğürtlen şerbeti tarifini sizler için hazırladık.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

İftar menülerinde lezzet arayanlar şerbetlere yöneliyor. Ramazan şerbetleri hem lezzetinden hem sağlığa yararlı olmasından dolayı çok tercih ediliyor. İşte yemeklerin yanında şifa olan böğürtlen şerbeti tarifi ve malzemeleri...

BÖĞÜRTLEN ŞERBETİ TARİFİ MALZEMELER

500 gram temizlenmiş böğürtlen

2 litre su

1 su bardağı şeker

Yarım çay kaşığı limon tuzu

BÖĞÜRTLEN ŞERBETİ YAPILIŞI

Ramazan şerbetleri iftar sofralarının vazgeçilmezi. Bunlardan biri olan böğürtlen şerbetini yapmak oldukça kolay. Böğürtlen şerbeti tarifi için önce tüm malzemeleri tencereye koyup 20 dakika kadar kaynatıp altını kapatın. Soğumaya bırakın. Daha sonra temiz bir tülbenti veya süzgeci bir kabın içine yerleştirip şerbeti içine boşaltıp süzdürün. Limontuzu da ekleyebilirsiniz. Buzdolabında cam kavanozlarda bir hafta saklayarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

BÖĞÜRTLENİN FAYDALARI

Zararlı bakterileri önler.

Vücudu temizler

Sindirim sistemine faydalıdır

Kum ve taşların atılmasını kolaylaştırır

Yorgunluk ve strese iyi gelir

Cildi yenileyerek sıklaştırır

Hızlı toksin atıcıdır