Bilinenin aksine bu mevsimde asla cam silmeyin! Leke ve iz bırakıyor

Cam silmek bilgi ve yetenek istiyor. Diğer ev işlerine göre de daha zor olan cam silmenin püf noktaları var. Peki camlar nasıl temizlenmeli? İşte yanıtı...

Cam silmenin en kolay yollarından biri önce tozunu almak. Beyaz sirke ise iyi bir temizleyici. İşte evde cam sil hazırlamanın formülü ve püf noktaları..

CAM SİLMENİN PÜF NOKTALARI

GÜNEŞLİ HAVALARDA TOZ ALMAYIN

Eğer panjurlarınız yoksa yağmurlu günlerde cam silmek, yağmur damlaları sebebiyle camlarda iz kalmasına neden olur. Fakat aslında güneşli ve çok sıcak havalarda da cam silmek çok doğru bir uygulama değil, çünkü bu durumda da silmiş olduğunuz camlar çok hızlı kurur. Diğer bir deyişle, "Cam siliyorum, iz kalıyor." diyorsanız bunun önemli nedenlerinden biri, çok güneşli ve sıcak havalarda cam temizliği yapmanız olabilir.

ÖNCE TOZ ALIN

Keşke camların tozlanmasını önleyebilsek, fakat ne yazık ki bunu tamamen gerçekleştirmemizi sağlayacak bir çözüm henüz yok. Camların toz ile kaplanması kötü bir görüntünün yanı sıra cam silme işlemini de zor bir hale getirebilir. Bu nedenle temizliğe başlamadan önce cam üzerindeki, cam kenarlarındaki, pervazlardaki tozu almak sağlıklı olacaktır.

Camların iç kısmını nemli bir bezle, camların dışını ise ılık suyun içerisine batırdığınız ve fazla sudan arındırdığınız bir fırça ile silerek tozlardan kurtulabilirsiniz. Bu aşamadan sonra cam temizleyici ürünlerinizi kullanarak camları silmeye başlayabilirsiniz.

DOĞAL CAM SİL TARİFİ

2 su bardağı su,

Yarım su bardağı beyaz sirke veya elma sirkesi,

2 tatlı kaşığı izopropil alkol veya bulaşık deterjanı.

Tüm malzemeleri fısfıslı bir şişenin içerisine koyduktan sonra iyice çalkalayın ve ardından temizlik yapacağınız cama sıkın.

Cam Silme İpuçları

ETKİLİ CAM SİLMENİN PÜF NOKTASI

Daha önceden de bahsettiğimiz gibi, cam silme işlemi öncesinde pencereleri tozdan arındırmak işinizi kolaylaştırabileceği gibi daha iyi bir temizleme yapmanızı sağlayabilir.

Hazırladığınız ya da satın aldığınız cam silme solüsyonuyla pencere çerçevelerini de silmeyi unutmamalısınız. Öncelikle yukarıdaki çerçeveleri silebilir, ardından camlarla aynı hizada olan çerçeveleri de camları silerken temizleyebilirsiniz. En alt çerçeve ve pervazlar ise temizleyeceğiniz son yer olmalı.

Camları silme ve kurulama işlemini yukarıdan aşağıya doğru, küçük daireler çizerek yapabilirsiniz.

Camları iyice kuruladığınıza emin olmalısınız. Hafif nemli bırakılmış camlar bile iz oluşumu için müsaittir.